Nitro Nationals – Suomen nopein moottoriurheilutapahtuma Alastaron radalla 30.6. – 2.7.

Drag racen Suomen EM-osakilpailu – FHRA Nitro Nationals – ajetaan Alastaron moottoriradalla 30.6. – 2.7.

Yksi yleisömäärältään suosituimmista moottoriurheilutapahtumista Suomessa on Alastarossa järjestettävä drag racen EM-osakilpailu Nitro Nationals, jossa kamppaillaan Euroopan mestaruuspisteistä kauden kolmannessa osakilpailussa. Kesä-heinäkuun vaihteessa FHRA Nitro Nationals täyttää Alastaron maineikkaan moottoriradan niin innokkaista Drag Racing -faneista kuin kilpatiimeistäkin ja kyseessä on Suomen taatusti nopeimmassa moottoriurheilutapahtumassa. Kansainväliset ja kotimaiset tiimit ja kuljettajat taistelevat Euroopan ja Suomen mestaruuspisteistä. Toinen toistaan näyttävämpiä kisavehkeitä ei tarvitse ihailla ainoastaan radalla. Varikko on yleisölle avoin, joten niin tiimeihin, autoihin kuin prätkiinkin pääsee tutustumaan aivan lähietäisyydeltä.

Kilpailuryhmiä drag racessa on useita, sillä erityyppiset ja -tehoiset ajoneuvot jaetaan eri ryhmiin tasapuolisen kilpailuttamisen aikaan saamiseksi.
Autojen ns. ammattilais- eli Pro-ryhmiä ovat Top Fuel, Funny Car, Top Methanol Dragster, Top Methanol Funny Car, Pro Stock ja Pro Modified. Moottoripyörien vastaavat ovat Pro Stock Bike, Super Twin Top Fuel Bike ja Top Fuel Bike. Kaikissa Pro-ryhmissä ajetaan virallisista, kattojärjestöjen (F.I.A. ja U.E.M.) alaisista Euroopan mestaruuksista.

Siinä missä autojen kuninkuusryhmä on Top Fuel, niin moottoripyörillä se on Super Twin. Super Twin nitropyörillä kilpailee yhteensä 14 kuljettajaa, joista peräti puolet suomalaisia. Ennakkosuosikin paineet osuvat moninkertaiseen mestariin Samu Kemppaiseen. Kovana haastajana nähdään Euroopan ennätysaikaa hallussaan pitävä konkari Jaska Salakari.

EM Nitro Nationals aikataulu:

Torstai 29.6. kello 9.00 – 18.00
Perjantai 30.6. kello 9.00 – 18.00
Lauantai 1.7. kello 9.00 – 18.00
Sunnuntai 2.7. kello 9.00 – 17.00

Uusin numero