Nitro Nationals 3.-6.7. 2014

Liekö lama vai mistä oli kyse, mutta jonkinlainen osallistujakato oli nähtävissä pienemmissä luokissa. Onneksi kuitenkin kansainvälisissä luokissa, varsinkin kuninkuusluokassa Top Fuel (autot) saatiin täydet kaaviot aikaiseksi ja muutama jäi jopa rannalle lajittelujen jälkeen. Yleisömäärässä lama ei onneksi näkynyt. Lauantain yleisömäärä lähenteli ennätyslukemia ja sunnuntainakin vielä riitti hyvin yleisöä helteestä huolimatta tai juuri sen takia.

Varikkopuheiden mukaan monet kuljettajat eivät päässeet täysin sinuiksi Alastaron uuuuden asfaltin kanssa varsinkaan suurimmissa luokissa. Asia kuitenkin korjautunee ensi kauteen mennessä, kun radan pintaan saadaan lisää liimaa ja kumia.  Lähtö oli monelle liukas, mutta radan loppupäässä löytyi yllättävänkin hyvä pito.

Viimevuotiseen malliin Ahvenanmaalainen Fredrik Fredlund voitti Pro Stock Bike luokan, nyt hieman heikommalla 7,096 ajalla kuin viime vuonna. Kuutonen jäi vielä haaveeksi. Super Twin Top Fuelissa saksalainen C Jäger voitti näytöstyyliin ongelmia kokeneen S Kemppaisen. Moottoripyörien Top Fuel -luokka ajettiin vain neljän kaaviolla ja kokonaan ulkomaalaisvoimin. Nämä pyörät ”piirtelivät” mitä mielenkiintoisimpia kuvioita Alastaron uuden asfaltin pintaan kiihdyttäessä. Voittajaksi ajoi I King englannista hyvällä ajalla 6,261 sek.

Kuvakoosteessa mukana myös autoluokkien parhaita burniksia.

Uusin numero