Nita Korhosen junaileman naisten rr-leirin suosio ylitti odotukset

Kautta aikojen ensimmäinen naispuolisille ratamoottoripyöräilijöille räätälöity kansainvälinen harjoitusleiri on ylittänyt kaikki odotukset osallistujamäärän osalta.

Startti kohti unelmaa, eli naisten omaa MM-sarjaa on onnistunut.

Sarjos ja Eriksson
mukana Suomesta

Leiri järjestetään 4.-6. lokakuuta Albaceten radalla Espanjassa ajettavan EM-kisan yhteydessä. Leirille odotettiin alustavasti 15 kuljettajaa, mutta se raja napsahti nopeasti rikki.

Albaceten rataa lähtee kiertämään ja oppia ammentamaan yhteensä 26 kuljettajaa 14 eri maasta. Suomesta harjoitusleirillä ovat mukana Jasmin Sarjos ja Anna-Maria Eriksson.

– Suuri osallistujamäärä on selvä signaali siitä, että olemme tämän projektimme kanssa oikealla tiellä. Se on myös merkki siitä lajin todellisesta potentiaalista, jota meidän tulee tukea ja kehittää, sanoo Korhonen.

Leirin kouluttajina toimivat aktiiviurallaan MotoGP-sarjassa kilpaillut espanjalainen Ismael Bonilla ja USA:n radoilla säväyttänyt Shelina Moreda.

– Olen todellakin innostunut tästä mahdollisuudesta toimia FIM:n järjestämän harjoitusleirin kouluttajana. On mahtavaa päästä jakamaan intohimoani ratamoottoripyöräilyyn, saada lisää naisia tähän lajiin ja nähdä heidän kasvavan kuljettajina. Naiset ovat yhä kiinnostuneempia moottoripyöräurheilusta ja olen varma, että tällaisilla leireillä on valtava vaikutus lajin tulevaisuudelle, iloitsee Moreda.

Jatkoa luvassa

FIM:n leirin yhteistyökumppaneihin Albacetessa lukeutuvat Espanjan liitto ja BMW Motorrad. Taustat ovat kunnossa ja se luo hyvän perustan pitkän tähtäimen toiminnalle.

Malti on kuitenkin valttia ja askeleet otetaan määrätietoisesti.

– Projektissa edetään pienin askelin, mutta jos kaikki sujuu tästäkin eteenpäin suunnitelmien mukaan, niin ensi vuonna vastaavia leirejä on tarkoitus järjestää lisää. Myöhemmin, ehkä kaudella 2015 naiset voisivat ajaa omaa EM-sarjaa, joka pohjustaisi tavoitteena olevaa MM:ää, linjaa Korhonen.

Todennäköistä on myös se, että Korhonenkin nähdään Albaceten radalla tositoimissa.

– Minun on pyydetty ottamaan nahkapuku mukaan. Olen tosin parhaillaan jo Ecuadorissa MX-kisassa, joten Albacetessa täytynee sitten lainata tuota nahkapukua. Olen valmis lähtemään radalle, jos rannevamma ei tule tästä pahemmaksi, lupaa Korhonen.

* Leirille osallistuvat kuljettajat:
Alisha Abdullah, Intia
Peggy Appelmans, Hollanti
Avalon Biddle, Uusi-Seelanti/Italia
Kimberly Brouwers, Hollanti
Elena Lopez Diez, Espanja
Anna-Maria Eriksson, Suomi
Matalia Florek, Puola
Sheila Garciaagudo, Espanja
Loumari Grobler, Etelä-Afrikka
Monika Jaworska, Puopla
Chamarro Juarranz, Espanja
Anastassia Kovalenko, Viro
Laura Hernandez Martinez, Espanja
Clarissa Miebach, Saksa
Janine Mitchell, Etelä-Afrikka
Shelina Moreda, USA
Ricarda Louisa Neubauer, Saksa
Estelle Noclain, Ranska
Melissa Paris, USA
Jasmin Sarjos, Suomi
Celina Scheffler, Saksa
Nadieh Schoots, USA /Hollanti
Andrea Sibaja Moreno, Espanja
Alina Cristina Udrescu, Romania
Nicole Van Aswegen, Etelä-Afrikka
Jolanda Westtrene, Hollanti

Uusin numero