Nita Korhonen Yamaha ATV Supermoto-tiimin yllätyskiinnitys

Racing-tiimin väreissä kilpailee paitsi lajin kaksinkertainen Suomen mestari Timo Lehto, myös Yamahan ATV Motocross -mestarit Jani Saarinen ja Olli Koskela tulevat osallistumaan osaan kesän Supermoto-koitoksista.

Lisäksi Yamaha on kiinnittänyt tiimiinsä Euroopan moottoripyöräurheilun vaikutusvaltaisimman naisen Nita Korhosen, joka niinikään tulee kilpailemaan muutamissa kauden ATV Supermoto -osakilpailuissa.

Alunperin Korhosen piti vain tutustua lajin saloihin Ylen Motorsport-ohjelman kautta, mutta lajin omaksuminen sujui niin luontevasti, että Yamaha päätti kiinnittää naisen viralliseksi kisakuskikseen.

– Vaikka jostain syystä tämä projekti lähtikin odotettua paremmin käyntiin, niin täytyy olla realistinen. Tulen kilpailemaan vuosia tahkonneiden, moninkertaisten mestareiden seassa, joista lisäksi kaikki ovat miehiä. Itse olen vasta testaillut kerran soralla ja kaksi kertaa asfaltilla, joten ei tässä nyt kovin suuria kisatuloksia voi odottaa. Toki itseluottamusta ruokkii Yamaha Racing Teamin erittäin kilpailukykyinen ja luotettava kalusto, mutta otetaan projekti kuitenkin lähinnä kokemuksen kannalta ja pidetään hauskaa, Korhonen naurahtaa.

Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n CFM-komission presidentti Nita Korhonen on jo toisen polven Yamaha-kuski. Hänen isänsä Pentti Korhonen on edellinen ratamoottoripyöräilyn MM-osakilpailuvoittaja ennen Mika Kalliota ja vuoden 1975 MM-pronssimitalisti.

Korhosen päävalmentajana ja tiimikaverina toimiva Timo Lehto odottaa niinikään kisakautta innokkain mielin.

– On tosi hienoa lähteä kauteen, kun meillä on näin hieno porukka kasassa. Myös uusia harrastajia on tullut mukaan, vaikka tietysti viivalle mahtuu vielä lisääkin. ATV-motocrossista on kuitenkin helppo siirtyä Supermoton pariin, koska kalustoon ei tarvitse tehdä suuria muutoksia, Lehto toteaa.

Lehdon ja Jani Saarisen Korhoselle vetämistä ensimmäisistä soratreeneistä nähdään ote ensi lauantain Motorsport-ohjelmassa TV 2:lla klo 17.25. ATV Supermoto -kisakausi ajetaan Supermoto-solopyörien SM-sarjan yhteydessä.

ATV Supermoto – Kausi 2013
6.-7.7. Oulu
3.8. Kuopio
17.8. Nokia
14.9. Imatra

Uusin numero