Nimi ja numero selkään

Jääkiekon MM-kisoissa Suomen joukkue pelasi yhden pelin vuoden -65 tyylisillä retropaidoilla. Asiasta syntyi narinaa, koska paidoissa ei ollut pelaajien nimiä painettuna selkään.
Vaikka muuten kitinä aiheesta tuntui turhalta, hommassa oli yksi ihan oikea pointti. Oli nimittäin aika vaikea seurata peliä, kun ei tunnistanut kunnolla pelaajia. Vasta tuon pelin aikana huomasi selvästi, kuinka tärkeää on, että pelaajan nimi ja numero lukee selässä selkeästi.
Tämä asia kannattaisi nyt heti ottaa huomioon prätkäkisoissa. Enduroa pystyy vielä joten kuten seuraamaan pelkkien pyöriin kiinnitettyjen numeroiden perusteella. Crossissa seuraaminen on jo vaikeampaa, koska nykytyylin mukaisesti crossipyörien numerot voivat olla taiteellisia koukeroita. Näissä molemmissa lajeissa yleisölle oli suuri palvelus, jos jokaisella kuskilla olisi nimi ja numero selässä. Paitoihin painattaminen on hankalaa ja kallista, varsinkin kun numerot vaihtuvat joka kisassa. Ehkä jonkinlainen kiinnitettävä numerolappu kuitenkin toimisi, ainakin sen verran, että siitä näkisi kuka ohitse viiletti.
Road Racingissa ongelma on suurin, pyörät menevät lujaa ja suhteellisen etäällä katsomoista. Samoin numerot RR-pyörissä ovat pieniä, epäselviä ja katsojan kannalta huonoissa paikoissa. Monesti käy niin, että vaikka oikein tosissaan yrittää, ei kisaa pysty kunnolla seuraamaan kun ei tiedä, kuka kukin on.
Varmaa on, että jos katsojat pystyisivät paremmin seuraamaan kisaa perustuen siihen, että tiedettäisiin kuka milläkin sijoituksella ajaa, niin yleisö vihtyisi paremmin, kävisi kisoissa useammin ja väkimäärä lehtereillä pikkuhiljaa kasvaisi.

Uusin numero