Niko Tanskasen RC 390 Cup-debyytti: hurjat voltit ja seuraavana päivänä podiumille – katso kuvasarja!

Ajatus luokkaan osallistumisesta tuli Niko Kantolalta, joka auttoi junailemaan Tanskaselle MP17-messujen hengessä pyörän. Tanskanen kilpailee normaalisti Moriwakilla Moriwaki Cupissa, ja kertoo KTM RC 390:n olleen positiivinen kokemus ja helppo ajettava.

– Mielestäni KTM RC 390 oli helppo ajaa, tosi kevyen tuntuinen. Tehoa oli vähän vähempi kuin minun Moriwakissa, mutta pyörä tuli nopeasti tutuksi ja pääsin heti hyvään vauhtiin, Tanskanen kertoo.

Lauantain kilpailulähdössä taistelua podiumsijoista riitti ruutulipulle asti, Tanskasen ollessa aivan Ari Borovkoffin kintereillä ennen viimeistä mutkaa sijalla 4. Jarrutuksessa Tanskanen osui kuitenkin Borovkoffia takarenkaaseen jonka seurauksena nuorukainen heitti hurjannäköiset kuperkeikat pyöränsä kanssa.

– Borovkoff taittoikin jo mutkaan kun olin aivan liki ja osuin häntä takarenkaaseen yrittäessäni mennä ohi. Ei minulle onneksi tullut edes mustelmia, vaikka vähän oli alaselkä ja jalka kipeä sen jälkeen. Isä ja muut saivat pyörän onneksi kuntoon ja pääsin ajamaan sunnuntaina vielä kisaa, Tanskanen summaa.

Lauantain kuperkeikat eivät kuitenkaan nuoren miehen tahtia hidastaneet ja hänet nähtiin lähtöruudukossa myös sunnuntaina, jossa tuli Tanskasen ensimmäinen podiumsijoitus (3:s) KTM RC 390 Cup-luokassa.

– Otin huonon lähdön ja olin ensimmäiseen mutkaan viimeinen. Viimeisillä kierroksilla sain kuitenkin ajettua Niko Hämäläisen ja Kimi Patovan kiinni, ollessani sillä hetkellä neljäntenä. Sain tehtyä Hämäläisestä juuri ennen maaliviivaa ohituksen ja tulin täpärästi kolmanneksi, Tanskanen iloitsee.

Marc Marquezin esikuvakseen nimeävä Tanskanen kertoo jatkavansa molempia luokkia (KTM RC 390 Cup sekä Moriwaki Cup) loppukauden 2016, ensi kauden yksityiskohtien ollessa vielä hieman avoimena.

KTM RC 390 Cup-sarja jatkuu Alastarolla 6.-7. elokuuta.

Teksti: KTM RC 390 Cup-tiedotus
Kuvat: Melinda Saarinen

 

Uusin numero