Niko Mäkisen kausi päätökseen Jerezissä


Kauden päättävä kuudes kisaviikonloppu oli Niko Mäkiselle koko kauden epäonnisin Espanjan RFME Open 1000 -luokassa.

Torstaina esille tulleen vaihteisto-ongelman takia kierrokset jäivät vain muutamaan ja samasta syystä perjantai jäi kokonaan ajamatta. Lauantain aika-ajot aloitettiin osittain märällä radalla ja radan kuivuessa Mäkisen takarengas suli alle eivätkä ajat enää parantuneet. Sijoitus oli 26. ja Open-luokan 9. ja iltapäivän aika-ajossa sade yltyi, joten ajat eivät parantuneet.

Lauantain kilpailu ajettiin puolihullussa kelissä osittain märällä radalla. Takarenkaan sulamisen lisäksi menoa hidasti maadoitusjohtosarjan irronnut pultti, joka esti tangon kääntymisen. Maaliin Mäkinen tuli viimeisenä eikä pistetili karttunut. Sunnuntain kisassa Mäkinen sai poimittua pari sijaa startissa. Tasaisen kisan jälkeen sijoitus maalissa oli 19. ja Open 1000 -luokassa 6.

Yhteispisteissä Mäkinen pudotettiin palkintosijojen ulkopuolelle ja lopullinen sijoitus sarjassa oli viides.
– Kauden aikana sattuneet epäonniset tapahtumat hieman verottivat tuloksia mutta kokonaisuuteen ollaan ihan tyytyväisiä, siksi kovia haastajia on ollut kauden aikana mukana. Yhdessä kisassa saavutettu podiumsijoitus antoi hieman lohtua heti kauden alkuun, mutta sen jälkeen mukaan on tullut kyllä niin kovia kuskeja, että monesti palkintopalli on jäänyt ihan sekunnin parin päähän, summaa Niko Mäkinen päättynyttä kautta.
Kovan kauden jälkeen on tarkoitus levätä hetki ja miettiä miten ajamiset jatkuvat tulevaisuudessa.

Uusin numero