Niko Mäkisellä vaikea viikonloppu Pärnun sateessa

Road Racingin SM-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin Pärnun radalla. Molemmat Superbike-luokan kilpailut ajettiin sateen kastelemalla radalla, mikä ei sopinut Niko Mäkiselle parhaalla mahdollisella tavalla.

RAM Racing Yamaha -kuljettaja Niko Mäkisellä oli koko viikonlopun ajan todellisia murheita märällä Auto24Ring -radalla ajamisessa, kun pyörän takapäähän ei millään onnistuttu löytämään sellaisia säätöjä että rengas oltaisiin saatu pitäväksi. Ennen seuraavaa Alastaron osakilpailua tiimi miettiikin jousitukseen isoja muutoksia, joilla pitoa saadaan parannettua. Takataskussa on ajatuksia muutoksista ja tiimissä odotetaan, että homma menee eteenpäin, siksi haastavaa varsinkin märällä radalla lipsuttelu on tällä hetkellä.

Perjantaina Pärnun rataan tutustuttiin kolmen ajosetin verran. Vauhti kasvoi treeni kerrallaan ja aikoihin oltiin tyytyväisiä. Lauantaina oli vuorossa aika-ajot, sekä iltapäivällä viikonlopun 1.kilpailu. Aika-ajo ajettiin kuivalla radalla. Vaikka takarenkaan pidon kanssa oli haasteita myös kuivalla, tuloksena kolmas sija ja eturivin lähtöpaikka. 

Lauantain kilpailustartti keskeytettiin punaisella lipulla ja mentiin viiden kierroksen uuteen kilpailuun. Startti onnistui upeasti ja Niko oli kärjessä melkein koko kierroksen. Eeki Kuparinen kuitenkin kuittasi itselleen kärkipaikan toiseksi viimeisessä mutkassa. Pari kierrosta Mäkinen ajoi kakkosena mutta kun avauksissa pito oli todella heikko, ei hän pystynyt haastamaan takaa tulevia ja kaksi kilpailijaa ohitti vielä ennen ruutulippua Mäkisen, joka oli maalissa neljäs.

Sunnuntaina aamulla Pärnussa ei ajettu warm-up -ajoa ollenkaan, vaan mentiin suoraan kilpailuun kaikissa luokissa. Ennen Superbiken starttia tullut rankkasade kasteli taas koko radan. Kilpailu saatiin ajettua keskeytyksettä loppuun saakka ja maalissa Niko Mäkinen oli sijalla kuusi, joka tietysti harmitti oikein huolella.

Sarjatilanteessa Mäkisellä säilyi epäonnistuneesta viikonlopusta huolimatta edelleen kakkostila ja valmistautuminen Alastaron kotikisaan alkaa jo ensiviikon testeillä. 

Seuraava SM-sarjan osakilpailu viikonloppu ajetaan Alastaron radalla, heinäkuun 27.-28 päivinä.

Uusin numero