Niko Mäkinen tekee paluun Superbiken SM-sarjaan


Turkulainen, West Coast Racing Clubia edustava Niko Mäkinen tekee paluun kotimaiseen SM-sarjaan RAM RACING Yamahan väreissä.

Viimeiset viisi vuotta Espanjan Superbike-luokissa EM- ja Espanjan kansallisissa sarjoissa ovat tehneet Niko Mäkisestä kokeneen Superbike-kuljettajan. Kohokohtina Espanjan vuosista on 2016 vuonna saavutettu Euroopan Mestaruus Superbike Privateers -luokassa ja kaudella 2017 saavutetut Espanjan mestaruudet OPEN 1000 / Yamaha Challenge -luokissa.

– Tarkoitukseni on ajaa koko SM-sarja. Vaikka Suomen ratoja ei ole oikeastaan tullut kierrettyä viiteen vuoteen ja Pärnun rata on täysin uusi tuttavuus, tavoite on saavuttaa Suomen mestaruus. Jos rataennätyksiä pystyisi ajamaan siinä ohessa, niin olisihan se hieno lisä tulevaan kisakauteen.
Superbiken SM-sarjaan on tulossa paljon uutta kalustoa ja nopeita kuskeja mutta annetaan kunnon vastus.
Mahdollisuus on myös ajaa PM-sarjan osakilpailut, mutta mennään tilanteen mukaan, Niko puntaroi.

– Todella hienoa saada Nikon kaltainen nuori, kokenut ja nopea kuski tiimiin, nyt kun omat ajohanskat on heitetty santaan ja keskityn tallipäällikön toimeen, sanoo Jani Rättö.
– Niko on lisäksi ajanut Yamaha R1:llä jo useamman vuoden, joten pyöräkin on hänelle tuttu. Lähdemme huhtikuussa Slovakiaringille treenaamaan muutamaksi päiväksi, jotta tiimin toimintatavat tulevat Nikolle tutuiksi. Kevään aikana harjoittelemme vielä ahkerasti, jotta olemme kauden avauskisassa 8.-9.6 Motoparkissa valmiita.

– Uskon vahvasti, että Nikolla on täydet mahdollisuudet Suomen mestaruuteen yhteistyössä RAM RACING Teamin kanssa, toteaa Rättö lopuksi.

Uusin numero