Niko Mäkinen Superbiken sarjakärjessä Alastarolta

(kuva: Harjukuvat)

Niko Mäkisen saavutti tavoitteensa Circuit Racingin kolmannessa SM-osakilpailussa Alastarolla, vaikka Niki Tuuli tulikin yllätyksenä sekoittamaan Superbike-luokan kärkitaistelua. Mäkinen jatkaa Alastaron jälkeen selvässä SM-pistejohdossa.

Viikonloppuna ajettu Circuit Racingin kauden 2021 kolmas SM-osakilpailu Alastarolla oli tuloksellisesti ja kokonaisuudessaan Niko Mäkiselle melkein sellainen kuin ennakkoon oli tavoitteena. Mäkisen yllätykseksi myös Niki Tuuli osallistui mukaan kilpailuviikonlopulle. Tämä tieto saatiin vasta kilpailupaikalla torstaina.

-Hyvähän se on, että Niki käy myös kotimaassa ajamassa kilpailuja ja saadaan enemmän kilpailijoita viivalle.

Lauantaina aika-ajoista lähtien Mäkisen meno näytti hyvältä ja toiseksi nopein kierrosaika tarkoitti eturivin lähtöpaikkaa. Lauantain kuivan kelin kisaan Niko sai hyvän startin ja sukelsi ensimmäiseen mutkaan toisena. Koko kisa sujui kakkospaikalla ja tuloksena 20 arvokasta SM pistettä. Niki Tuulen vauhtiin ei ollut vieläkään aseita vastata ja kun muut olivat kaukana takana, niin oli järkevää ajaa riskitön kisa maaliin saakka.

Superbiken tulokset, lauantai:

1.sija – Niki Tuuli
2.sija – Niko Mäkinen
3.sija – Peter Paloranta

Lauantain podiumi-kolmikko (kuva: Harjukuvat)

Sunnuntain Superbike-lähtö saatiin ajaa myös kuivassa kelissä, vaikkakin pitkin päivää jaksoi sadella pieniä kuuroja. Mäkisen startti onnistui taas erittäin hyvin ja hän kaarsi kakkospaikalla ekalle kierrokselle kuten myös muille Nikin mennessä omia menojaan. Jälleen yksitoikkoinen kisa ilman suuria paineita mutta tuloksena kakkossija ja tärkeät 20 pistettä palkkariin.

Superbiken tulokset, sunnuntai:

1.sija – Niko Tuuli
3.sija – Magnus Collin

Kauden kolmannen SM-kilpailuviikonlopun jälkeen Niko Mäkinen johtaa Superbiken SM-pistetilannetta 130 pisteen saldolla, kun taas kakkosena olevalla Niki tuulella on 100 pistettä. Magnus Collin pitää hallussaan kolmatta sijaa.

Kaikki pistetilanteet

Kisat jatkuu Botniaringin radalla, Jurvassa 14.-15.8 viikonloppuna, tervetuloa katsomaan.

Teksti: Niko Mäkisen tiedotus

Kuvat: Harjukuvat