Niko Mäkinen korkkasi KymiRingin odotuksia paremmin


Circuit Racingin kauden neljäs SM-kilpailuviikonloppu on takana ja Niko Mäkisen taistelu Superbike-luokan SM-pisteistä onnistui odotuksia paremmin. 

Kymiring oli ensimmäistä kertaa koskaan ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan kilpailuohjelmassa. Radalla oli muutama Niko Mäkisen haastaja päässyt jo ennakkoon ajamaan ja kun kilpailua ennen Mäkinen ei  ollut ajanut radalla kierrostakaan olivat odotukset aika pienet menestyksen suhteen. 

Lauantaina ajettiin yhteensä 3 harjoitus sessiota ja aika-ajot. Kuivalla kelillä rata on haasteellinen renkaille ja se tuli todennettua jo heti ensimmäisessä harjoitus sessiossa, kun rengas oli ihan ”päreinä” muutaman kierroksen jälkeen. Mutta kyllä silläkin rata tuli tutuksi. 

Toiseen sessioon Mäkisen pyörään tehtiin isoja muutoksia ja se auttoi. rengas kesti jo paljon paremmin ja kierrosajat paranivat hyvään tahtiin. Kolmannessa sessiossa vauhti oli jo erittäin hyvällä tasolla ja Niko oli joukon nopein. Tämä herätti tiimin osalta mielihyvää, sillä Niko on nopea oppimaan uudet radat, sekä pyörä saatiin erinomaiseen iskuun. 

Aika- ajo lähti hyvin käyntiin ja pitkään Niko oli joukon nopein, kunnes tekninen vika iski pyörään nopeimman kierroksen aikana ja sekös harmitti. Bensasuodatin oli tukossa. Huolimattomuutta tiimin puolesta, valitettavasti. Aika-ajosta jäi tärkeät kierrokset ajamatta ja Niko joutui jännittämään tilannetta varikolla. Pienen hetken kuluttua Magnus Collin täräytti taululle pohja-ajan ja Ville Valtonenkin kellotti vielä hitusen Mäkistä nopeamman kierroksen ja näin Mäkisen tulokseksi 3. tila aika-ajoista. Sijoitus sinänsä tyydytti, eturivi on aina hyvä mutta parempaankin oli mahdollisuus. 

Kilpailut ajettiin sitten Sunnuntaina ilman aamun lämmittelyjä ja keli oli muuttunut sateiseksi. Kuviot muuttuivat kerralla kun sateisilla ei ollut alla yhtään kierrosta etukäteen. 

Sunnuntaina sateessa ajettu ensimmäinen kilpailu lähti Mäkisellä käyntiin ihan kohtuullisella startilla, mutta ensimmäiseen mutkaan syntynyt ruuhka ohitettiin ehkä vähän liiankin varovaisesti ja pari kaveria pääsi ohi. Siitä taas kiukulla jahtaamaan kavereita ja pikku hiljaa sjoitus parani kun luotto sadekelin renkaisiin löytyi. Tiukkaa taistelua koko kisan ajan ja maalissa kolmantena. Collin vei voiton, Paloranta sijalla 2. 

Toisen kilpailun startti oli melkein kopio ensimmäisestä mutta parin mutkan jälkeen tilanne oli korjattu. Mäkisellä oli kovaa vääntöä Peter Palorannan kanssa sijoista kaksi ja kolme koko kisan ajan ja pari hyvää ohitusyritystä vielä viimeiselle kierrokselle mutta ei auttanut… Mäkinen maalissa jälleen kolmantena vain 0.27 sekuntia Palorannan perässä. Collin vakuuttavasti voittoon.


Seuraava, kauden viides ja samalla kauden 2020 SM-sarjan päätös osakilpailu ajetaan ennakkotiedoista poiketen Alastaron moottoriradalla sunnuntaina syyskuun 20. päivä. Silloin ratkaistaan Suomen mestaruus Superbike-luokassa, jossa tilanne on jännittävin vuosikausiin.
Collin meni kahden voiton myötä sarjakärkeen, Mäkinen hänestä kolmen pisteen päässä ja hieman heikommilla tuloksilla KymiRingillä ajanut Ville Valtonen vain kaksi pistettä Nikon perässä.

Alastaron finaaliviikonloppuun lähdetään siis SM tilanteessa: 

Magnus Collin  149p.

Niko Mäkinen 146p. 

Ville Valtonen 144p.

Teksti: Niko Mäkisen tiedotus

Uusin numero