Niko Lehtiranta vaikeuksien kautta tuplavoittoon Alastarolla

(Kuva: Harjukuvat)

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin Alastaron moottoriradalla helteisessä säässä. Niko Lehtirannan kiusana oli jo heti vapaissa harjoituksissa tekniset murheet ja pyörä ei suostunut toimimaan.

Perjantain saldona olikin kaksi räjähtänyttä moottoria sekä tuulen puuskan heittämä ja rikkoma varikkoteltta. Koko tiimi oli heittää pyyhkeen kehään tämän kisaviikonlopun osalta.

Lauantaiaamuksi kuitenkin tiimille toimitettiin lisää osia ja mekaanikot loihtivat pyörän ajokuntoon. Siitä suoraan aika-ajoon, joka muutaman kierroksen jälkeen päättyi kaatumiseen. Tuloksena aika-ajosta kuitenkin neljäs lähtöruutu.

Pyörä saatiin laitettua kuitenkin kuntoon ja Lehtiranta pääsi mukaan kisaan. Heti ensimmäisellä kierroksella karkasi neljän kuskin ryhmä omille teilleen. Taistelu voitosta oli valmis, ja kuskit vaihtelivat sijoituksia koko kisan ajan. Ruutulipulle neljän kuskin kärkiryhmä saapui järjestyksessä Lehtiranta, Rasmus Nurmi, Akseli Putkonen ja Juho Kantola.

Sunnuntaiaamun warm upiin lähdettiin testaamaan muutamia pyörään tehtyjä muutoksia. Vauhti olikin hyvää heti aamusta, mutta harmillisesti warm up päättyi kaatumiseen ja tämä työllisti mekaanikkoja. Mekaanikot tekivät hienoa ja nopeaa työtä, pyörä saatiin kuntoon ja jälleen Lehtiranta oli mukana lähtöviivalla.

Kisa alkoi saman kaavan mukaan kuin lauantain lähtökin. Neljä kuskia ampaisi omille teilleen ja taistelu oli armotonta aina viimeiseen mutkaan asti. Ruutulipulle saavuttiin samassa tutussa järjestyksessä: Lehtiranta, Nurmi, Putkonen, Kantola.

Viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä Lehtiranta on Supersport300 -luokan yhteispisteissä toisena, eroa kärkeen kymmenen pistettä.

Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Motoparkin radalla elokuussa.

Teksti: Jarno Lehtiranta

Uusin numero