Niko Lehtiranta hyvässä vauhdissa Valencian radalla Espanjassa

Viikonvaihteessa ajetussa Espanjan ESBK-sarjan osakilpailussa Valencia Ricardo Tormon radalla maskulainen 16-vuotias Niko Lehtiranta ajoi pisteille sekä joutui keskeyttämään. 

Torstaina ja perjantaina ajetuissa vapaissa harjoituksissa Lehtiranta kärsi tekniikkamurheista ja harjoituksista ei saatu parasta mahdollista irti itse aika-ajoon ja kilpailuun. 

Lauantaina aika-ajossa Niko ajoi itselleen 16. lähtöruudun, josta lähdettiin lauantain kilpailulähtöön. Kilpailussa Niko sai nostettua sijoitustaan parilla pykälällä ja ajoi maaliin sijalla 13 ottaen kolme ESBK-sarjan pistettä. 

Sunnuntain kilpailussa oli tapahtumia reilusti. Kisa keskeytettiin punaisella lipulla heti ensimmäisellä kierroksella isoon joukkokolariin ja otettiin uusintalähtö. Uusintalähtöä ehdittiin ajaa muutama kierros, kunnes raju kaatuminen keskeytti kilpailun punaisella lipulla jo toistamiseen. 

Radan siivouksen jälkeen kilpailu saatiin vihdoin kunnolla käyntiin lyhennettynä kilpailuna.

Kilpailun edetessä Niko nosti sijoituksiaan ja viimeiselle kierrokselle lähdettäessä oli sijalla kymmenen. 

Kilpailu kuitenkin päättyi Lehtirannan osalta kaatumiseen viimeisellä kierroksella. Pyörä ja kuski selvisivät ilman suurempia kolhuja ja Lehtiranta nähdään mukana myös kauden viimeisessä ESBK-sarjan osakilpailussa upealla Jerezin radalla tulevana viikonloppuna.

Kuva: @franesbk

Uusin numero