Niklas Ajon vasen kyynärpää meni sijoiltaan hurjassa tilanteessa

Ajon kohtalokas "läheltä piti"-tilanne tapahtui Montmelon 4,7 kilometrin mittaisen radan yhdeksännessä mutkassa, jolloin Husqvarnan takarengas luisti alta.

– Puskin siinä vaiheessa vähän liian lujaa. Tulin turhan kovaa kaarteeseen ja takarengas luisti alta. Halusin tosiaankin yltää podiumille, mutta tein rookie-virheen viimeisellä kierroksella.

Ajo, 19, menetti himoitsemansa podiumin, mutta sitä on turha jäädä sen enempää murehtimaan. Vauhti oli koko GP-viikonlopun ajan siksi hyvällä tasolla, että neitseellisen podiumin saavuttaminen on enää vain ajan kysymys.

– Kisa oli hyvä tuota virhettä lukuunottamatta. Samoin koko viikonloppu. Pystyin ajamaan koko ajan kärjen vauhtia. Pysyin kisassakin kärkiryhmässä ajamatta limiitillä tuota viimeistä kierrosta lukuunottamatta.

Ajo korostaa, että Kataloniasta poimitaan talteen kaikki ja samalla monet positiiviset asiat matkalla kohti seuraavaa osakilpailua, joka ajetaan kesäkuun viimeisenä viikonvaihteena Hollannin Assenissa.

– Meidän pitää olla iloisia tähän viikonloppuun ja muistaa, että töitä on tehtävä lujasti jatkossakin.

– Tässä luokassa tilanne voi muuttua hetkenä minä hyvänsä, sillä kaikki kuljettajat parantavat suoritustaan kisa kisalta. Meidän on pidettävä tämä saavuttamamme taso yllä ja jatkettava hyvää työntekoa, alleviivaa Ajo.

Uusin numero