Niklas Ajon taistelu palkittiin MM-pisteillä Silverstonessa

KTM:n tehdaspyörällä kilpailevan 17-vuotiaan valkeakoskelaisen vahva taistelu palkittiin kahdella MM-pisteellä ja kauden tähän mennessä toiseksi parhaalla sijoituksella.

Hanakasti ensimmäisiin kurveihin hyökännyt Ajo nousi alussa parhaimmillaan jo kymmenenneksi. Hän oli jäänyt sarjan pisimmällä, eli 5900 metrin mittaisella radalla kilpailun ensimmäisen kolmanneksen jälkeen kärjestä vasta viitisen sekuntia. Se kertoi, että vauhti oli tosiaankin kohdallaan.

– 17 kierroksen kilpailu kulki osaltani puoliväliin asti tosi hyvin. Se oli kauden parasta tähän mennessä, vahvisti Ajo.

Renkaat alkoivat loppua
ja ajolinjat pyöristyä

Sen jälkeen Ajon oli pakko antaa hieman periksi. Samalla iso ja koko ajan sijoituksiltaan elänyt ryhmä hajosi. Ryhmän kiireisimmät kuljettajat päätyivät loppujen lopuksi tukevasti kymmenen nopeimman joukkoon.

– Renkaat alkoivat loppua ja pyörä luistaa. Jouduin ajamaan pyöreämmillä linjoilla ja ne eivät istu tälle radalle. Siinä vaiheessa sitten puolenkymmentä kaveria pääsi karkaamaan minulta.

Ajo oli syystäkin tyytyväinen Britannian osakilpailuviikonvaihteen kokonaisuuteen.

– Pystyin nostamaan suunnitellusti koko ajan vauhtia ja tekemään tasaisen suorituksen. Ainoastaan yhdessä harjoituksessa oli vähän takkuisempaa, kun kaaduin lauantaiaamuna harmittomasti kaksi kertaa. Muilta osin ei näihin kolmeen päivään pahemmin virheitä sattunut. Tämä teki kyllä hyvää myös itseluottamukselle.

Kilpailun voittoon ajoi espanjalainen paalupaikkamies Maverick Vinales, joka kukisti toiseksi sijoittuneen maanmiehensä  Luis Salomin 0,933 sekunnilla.

Salom kävi kakkossijasta tiukkaa taistelua suomalaistalli Ajo Motorsportin Sandro Cortesen kanssa. Kaksikko ohitteli toisiaan vielä viimeisellä kierroksella, kunnes Salom pystyi vetämään pitemmän korren 90 tuhannesosan turvin.

Vinales siirtyi voittonsa ansiosta MM-pistejohtoon. Cortese hiillostaa häntä tosin vain kahden pisteen päässä. Kolmantena oleva Salom on jäänyt Vinalesista jo 30 pistettä. Niklas Ajolla on koossa kuusi pistettä, jotka oikeuttavat sijaan 23.

Seuraava osakilpailu ajetaan Assenin radalla Hollannissa 30. kesäkuuta. Assenissa kunnioitetaan pitkiä perinteitä ja siellä kamppaillaan pisteistä jo lauantaina.