Niklas Ajolle Husqvarnan tehdastiimin pesti MM-sarjaan

KTM AG:n toimitusjohtajan Stefan Piererin omistuksessa oleva Husqvarna tulee uutena merkkinä ja kahden kuljettajan voimin mukaan MotoGP-sarjaan. Husqvarnan tehdastiimin tallipäällikkönä tulee toimimaan Aki Ajo ja toisena kuljettajana britti Danny Kent.

Ajo, 19, lähtee neljänteen täysipainoiseen MM-kauteensa. Ajo kilpaili päättyneellä kaudella suomalaistiimi Avant Tecnon KTM-pyörällä.

– Onhan tämä hieno ja paljon mahdollisuuksia avaava tilaisuus päästä kilpailemaan tehdastiimissä. Tämä on uusi ja kiinnostava projekti, jota tehdään kuitenkin jo entuudestaan tuttujen ihmisten kanssa vankassa yhteistyössä. Lähden luottavaisin mielin tekemään töitä uuden projektin parissa.

– Pyörämerkki vaihtuu, kilpailen tehdastiimissä ja näen, että Husqvarnan tulo jopa vankistaa tätä nykyistä pakettiani MM-sarjassa, jatkaa Ajo.

Nelitahtisilla ja 250-kuutioisilla pyörillä kilpailtava Moto3-luokka korvasi 125-kuutioiset kaudella 2012. KTM:llä on saavutettu Moto3-luokan kahdella ensimmäisellä kaudella molemmat henkilökohtaiset ja merkkimestaruudet.

– Husqvarnan tulo Moto3-luokkaan on hieno uutinen. Olemme tehneet KTM:n kanssa jo kaksi vuotta hyvää ja menestyksekästä yhteistyötä. Husqvarnalla hyödynnetään paljon samaa tekniikkaa, mutta tottakai Husqvarna omana merkkinä avaa myös uusia mahdollisuuksia pyörän kehittämisessä, toteaa Aki Ajo.

Piererin ja Beirerin
odotukset korkealla

Pierer Industrie AG hankki Husqvarnan omistukseensa viime tammikuussa.

– Husqvarnan kilpaileminen Moto3:n MM-sarjassa tuo merkittävästi mielenkiintoa luokalle ja brändille. Husqvarnalla on taustallaan 110 vuoden mittainen historia ja brändi on erittäin tunnettu kaikkialla maailmassa. Moto3-luokka antaa omalta osaltaan Husqvarnalle lisäpontta kasvaa vahvemmaksi kuin koskaan. Odotamme mielenkiinnolla näkevämme mahtavaa kilpailua ensi kaudella, sanoo Pierer.

Husqvarna Motorsportin päällikkö Pit Beirer näkee tulevaisuuden varsin valoisana.

– Olemme sitoutuneet vahvasti offroad-puolelle ja lähteminen Moto3-luokan MM-sarjaan merkitsee nyt uutta virstanpylvästä Husqvarnalle. Olemme erittäin innoissamme tästä uudesta hankkeesta Piererin ja Husqavarnan hallituksen täydellä tuella. Tuomme hankkeen onnistumiseksi mukaan parhaat ihmiset ja sen kaiken tarvittavan yhteisen energian, jonka tämä projekti ansaitsee.

– Danny Kent kilpailee virallisena tehdaskuljettajana ja Niklas Ajo tehtaan virallisella tuella. Molemmat ovat erittäin lahjakkaita nuoria kuljettajia ja käynnistämme innolla Husqvarnan uuden matkan MotoGP-sarjaan, kertoo Beirer.

Aki Ajolla on mittava
kokonaisuus MM-sarjassa

Aki Ajo johtaa aiempaan tapaan myös Red Bull KTM-tehdastiimiä Moto3-luokan MM-sarjassa. Tiimin kuljettajina ajavat australialainen Jack Miller ja tshekki Karel Hanika.

Kentin tiimi kantaa nimeä Red Bull Husqvarna Factory Racing.

Ajo Motorsportin kokonaisuuteen ensi kauden MM-sarjassa lukeutuu edelleen malesialaiskuljettaja Hafiq Azmi. KTM:llä kilpaileva Azmi tekee Hanikan tavoin debyyttinsä MM-sarjassa.
 

Uusin numero