Niklas Ajolla ongelmia keulan kanssa Valencian GP:n aika-ajossa

– Ei tietenkään mikään nappisuoritus, mutta on noilta sijoilta noustu ennenkin pisteille. Toivotaan nyt myös sunnuntaille kuivaa keliä, jotta pääsen toteuttamaan suunnitelmaani, tuumi terävistä starteistaan tunnettu Ajo.

Arpomista säätöjen kanssa

Moto3-luokan kaikki kolme vapaata harjoitusta ajettiin vielä sadekelin renkailla.

– Olihan tuo aika-ajo siinäkin mielessä tosi vaikea. Se merkitsi melkoista arpomista kuivan kelin säätöjen kanssa.

Se arpominen ei tuonut Ajolle, 18, toivottua tulosta.

– Suurin ongelma ilmeni keulan kanssa. Fiilis ei ollut paras mahdollinen mutkiin mentäessä. Minun ajotyylilleni nuo säädöt eivät istuneet. Lisäksi vaihdelaatikko oli ehkä vähän liian lyhyt, mutta se ei ollut niin iso ongelma kuin tuo keula.

Epävakaat sääolosuhteet varjostavat Valencian GP:tä oikeastaan miltei koko kauden malliin.

– Ei auta kuin odottaa kuivaa keliä kisapäiväksi ja erityisesti warm up’issa, jotta pääsemme testaamaan uusia säätöjä.

Neljän kilometrin mittainen Ricardo Tormo-rata on Ajolle sarjan tutuin. Uusi asfalttipinta on tosin peittänyt alleen osan aiempia kokemuksia, joita Ajolle on ehtinyt kertyä Espanjan CEV-sarjan ajoilta asti.

– Rata ei ole enää yhtä pomppuinen kuin aikaisemmin, mutta aiempaan nähden myös pito on erilainen. Mutkiin ei voi ajaa vanhasta muistista. Rataa voidaan pitää tässä mielessä tavallaan täysin uutena.

Paalupaikan vei nimiinsä saksalainen Jonas Folger ajalla 1.41,263. Paalupaikka oli hänelle uran toinen.

Folger kukisti portugalilaisen Miquel Oliveiran 53 tuhannesosalla. Eturivin täydentää kärjestä 0,178 sekuntia jäänyt espanjalainen Luis Salom.

Moto3-luokan maailmanmestari, suomalaistalli Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese oli aika-ajossa neljäs 0,243 sekuntia Folgerin takana. Ajon ero kärkeen oli 1,748 sekuntia.
 

Uusin numero