Niklas Ajo: ”Yritän auttaa Millerin maailmanmestariksi”

– Toivon, että sää suosii meitä sunnuntaina ja tuuli ei puhaltaisi enää näin paljon. Jos näin on, uskon pysyväni mukana kärkiryhmässä ja pyrin auttamaan Jackin (Miller) maailmanmestariksi, lupaa Ajo.

Jo maanantaina Valencian Ricardo Tormo-radalla Hondan MotoGP-luokan pyörän testit aloittavan Millerin, 19, tehtävä ei ole helppo, mutta ei suinkaan mahdotontaan mestaruuden suhteen.

Alex Marquezilla on 11 pisteen etu puolellaan. Marquezille, 18, riittää mestaruuteen kolmas sija, vaikka Miller viilettäisikin kauden kuudennen voittonsa.

KTM-pyörän selkään palaava ja espanjalaiseen RBA Racing-tiimiin siirtyvä Ajo, 20, haluaa hyvästellä Husqavarnan hyvällä tuloksella kauden päätöskisassa. Siihen on olemassa ehjällä suorituksella kaikki edellytykset, sillä neljättä MM-kauttaan päättävä Ajo starttaa kisaan seitsemännestä ruudusta.

– Olen tyytyväinen tähän seitsemänteen sijaan varsinkin siinä mielessä, että kärki on niin lähellä. Starttipaikka kympin nipussa on aina positiivinen asia kisaa ajatellen.

Ajo uskoo, että hänellä on vielä ripaus vauhtia varastossa.

– Odotin, että olisin pystynyt parantamaan aikaani vielä vähän aika-ajossa. Mielestäni vauhtini on silti jo nyt ihan hyvällä tasolla kisaa varten.

Uusin numero