Niklas Ajo tyytyväinen pyöräänsä ja polveensa Valenciassa

Suomalaisessa Avant Tecno-tiimissä kilpaileva Ajo, 18, sai olla päivän antiin tyytyväinen kahdestakin syystä: ensivaikutelma KTM:n uudesta tehdaspyörästä oli hyvä ja alkuvuodesta leikattu vasen polvi kesti ajamisen rasitukset.

Kolmanteen MM-kauteensa valmistautuva Ajo kiersi 4005 metrin mittaisen Ricardo Tormo-radan 31 kertaa.

– Ihan hyvältä tuo polvi tuntuu. Onhan se vähän jäykkä ja erilainen, mutta kyllä sillä ajamaan pystyy. Päätin ensimmäisen testipäivän vähän aikaisemmin säästelläkseni jalkaa seuraavia päiviä varten ja myös siksi, että ilman viileni tuulisella radalla tuntuvasti. Pienintäkään riskiä ei oteta, korosti Ajo.

Polvileikkauksesta on kulunut vasta reilut viisi viikkoa.

– Tärkein asia tällä hetkellä on se, että pystyn ylipäätään ajamaan näissä ensimmäisissä testeissä. Toipuminen on sujunut jopa puolet arvioitua nopeammin.

Hyvä fiilis täysin
uuteen pyörään

KTM:n tehdaspyörä on käytännössä täysin uusi viime kauteen nähden.

Moottori pohjautuu aiempaan, joskin myös siihen on tullut paljon uutta. Suurin muutos on pyörän rungossa, joka on nyt huomattavasti kevyempi. Rungossa on myös enemmän säätövaraa.

– Pyörä on keventynyt kahdeksan kiloa siitä, mistä viime vuonna aloitimme. Se kääntyy paremmin ja sen keveyden kyllä huomaa. Onhan tuo pyörä aiempaan nähden aikalailla erilainen, mutta sain siihen suht nopeasti ihan hyvän fiiliksen. Hommaa on toki vielä paljon edessä. Ajotyyliä pitää nyt hieman muuttaa, kertoi Ajo.

Vauhtiaan tasaisen varmasti nostaneen Ajon nopein kierros kulki iltapäivällä ajassa 1.43,594, joka toi tullessaan sijan 20.

– Ei huono päivä tuoltakaan osin, sillä en tosiaankaan puristanut sen enempää missään vaiheessa. Kierrosajat eivät ole täällä suinkaan se päällimmäinen juttu. Tärkeintä on saada ajotuntumaa ja paljon kierroksia alle. Pyörän säätöihin pureudutaan sitten enemmän toisella testijaksolla, joka ajetaan ensi viikolla Jerezissä, suunnittelee Ajo.
 

Uusin numero