Niklas Ajo: ”Taso on kyllä käsittämättömän kova”

RBA Racing-tiimin KTM:llä kilpailevan Ajon kovin aika 1.51,113 kypsyi viimeisellä, eli 16. kierroksella. Sillä jäätiin eturivistä enää reilut kaksi kymmenystä.

– Eteenpäin on menty ja kierrosajatkin kertovat siitä, että olen paremmalla tasolla kuin viime kaudella, mutta niin näyttävät olevan muutkin. Tämä luokka on niin käsittämättömän tasainen, että hyvän päivän tullen parikymmentä kuljettajaa pystyy taistelemaan palkintopallisijoituksista, Ajo arvioi.

Ajo ajoi viime vuonna Katalonian GP:n aika-ajossa viidenneksi ja kisassa kahdeksanneksi.

– Tällä uudella pyörällä fiilis rataan ei ole vielä aivan vastaava, mutta ajaminen tuntuu kyllä hyvältä ja tämä rata sopii minulle. Vaikuttaa siltä, että kilpailussa mennään jälleen isossa kärkiryhmässä. Olemme tehneet täällä paljon töitä käytetyillä renkailla kisan loppua silmälläpitäen. Toivottavasti se työ kantaa sunnuntaina hedelmää.

Moto3-luokan aika-ajossa vallitsee GP:stä toiseen tiivis tunnelma. Katalonia ei tuonut poikkeusta tahtiin.

– Radalla oli taas tosi paljon ruuhkaa ja minulta kuten varmasti monilta muiltakin meni sen vuoksi useampi hyvä kierros pieleen. Onneksi löysin sitten aivan lopussa vähän enemmän tilaa. Kyllä näissä aika-ajoissa tarvitaan vähän tuuriakin, muistuttaa Ajo.

Ykkösruudun nappasi nimiinsä italialainen Enea Bastianini, joka oli täysin omaa luokkaansa uudella paalupaikkaennätyksellä 1.50,137. Ajon ero kärkeen oli 0,976 sekuntia.

Uusin numero