Niklas Ajo tähtää polven osalta täyteen terään kolmessa viikossa

– Keli oli mitä oli ja sille ei mahda mitään. Ehdimme silti kerätä täältä hyvää ja hyödyllistä tietoa jatkoa ajatellen. Tiedämme mihin suuntaan töitä jatketaan ja seuraaviin testeihin on tältä pohjalta helpompi lähteä. Ohjelmassa on onneksi vielä kolme täyttä testipäivää ennen MM-kautta, muistuttaa  Ajo.

Kolmanteen MM-kauteensa valmistautuvan Ajon plakkariin jäi kuivalta radalta keskiviikkona 40 tärkeää kierrosta. Tiistain ja torstain sadepäivät Ajo jätti suosiolla ajamatta minimoiden riskit alkuvuodesta leikatun polven osalta.

– Kova sade laantui hieman puoliltapäivin, mutta ei sinne radalle ollut mitään mieltä lähteä riskeeraamaan. Polvi ei ole vielä siinä kunnossa.

Talvikauden viimeinen testijakso odottaa vuoroaan Jerezissä 18.-21. maaliskuuta. Ensimmäisistä MM-pisteistä kamppaillaan 7. huhtikuuta Losailin valaistulla radalla Qatarissa.

– Nyt jatketaan polven kuntoutusta ja treenataan kovaa kotipuolessa. Tarkoitus on, että polvi on kisakunnossa seuraavissa testeissä. On myös mahdollista, että palaan jo aikaisemmin Espanjaan harjoittelemaan ja pitämään ajotuntumaa yllä supermotopyörällä, Ajo linjaa lähiviikkojen suunnitelmiaan.

KTM:n tehdaspyörällä suomalaisen Avant Tecno-tiimin riveissä kilpaileva Ajo ehti ajaa jo viime viikolla kolmen päivän testit Valenciassa, jolloin hän kiersi Ricardo Tormo-radan 111 kertaa.

– Hyviä kierroksia kaiken kaikkiaan. Perusfiilis ajamiseen ja uuteen pyörään on löytynyt ja tavoite on tältä osin toteutunut. Ei tässä vaiheessa ollut tarkoituskaan tuijottaa sen suuremmin aikoja. Pääasia oli, että pääsin ajamaan jo näin aikaisessa vaiheessa leikkauksen jälkeen. Siihen ei kovinkaan moni tainnut uskoa, toteaa Ajo.  

* Kuvat: Avant Tecno

Uusin numero