Niklas Ajo suomalaistallin toiseksi kiireisin kuljettaja Teksasissa

Moto3-luokan MM-kauden kolme viikkoa sitten Qatarissa voitolla käynnistänyt Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Jack Miller vastasi perjantain harjoitusten toiseksi parhaasta vauhdista.

Avant Tecno Husqvarna Ajon väreissä kilpaileva Niklas Ajo oli puolestaan 15:s.

– Ei lainkaan huono päivä. Teimme varsinkin lopussa erittäin hyvää työtä löytämällä hyvät säädöt ja parantamalla fiilistä ajamiseen, kertoi tyytyväinen Ajo.

Kauden toisen osakilpailuviikonvaihteen avauspäivän kovimmat kierrosajat taottiin miltei ihanneolosuhteissa iltapäivän harjoitusjaksolla.

Suomalaistallin riveistä takavuosilta tuttu espanjalaiskuljettaja Efren Vazquez nousi kärkeen kiertämällä Hondallaan 5,5 kilometrin mittaisen Circuit of the Americas-radan ajassa 2.16,696. Sillä iskettiin reilun kahden kymmenyksen päähän rataennätyksestä.

Qatarin voitollaan australialaiset villinnyt Miller jäi kärjestä 0,129 sekuntia.

– Hyvä päivä ja saimme suunnitellut työt tehtyä. Fiilis on kohdallaan, joten uskon, että pystyn ajamaan huomenna hyvän aika-ajon ja pohjustamaan siltä osin asetelmia sunnuntain kisaan, totesi Miller.

Pitkään kärkikymmenikössä ajanut Ajo nosti vauhtiaan aamun harjoituksesta 1,7 sekunnilla päätyen lukemiin 2.18,740. Ero kärkeen oli 2,044 sekuntia.

Ensimmäinen harjoitus ei sujunut Ajolta vielä täysin suunnitelmien mukaan.

– Silloin oli enemmän ongelmia, koska Qatarista on jo aikaa ja tämä rata on täysin erilainen. En löytänyt vielä siinä vaiheessa riittävän hyvää vauhtia, mutta onnistuin siinä toisessa sessiossa. Olen kaukana kovimmista kierrosajoista, joten ei muuta kuin pyritään nousemaan ylemmäs. Aika-ajossa tavoitteena on yltää kärkipään sijoituksille.

Ajo kukisti tallikaverinsa, Red Bull Husqvarna Ajo-tiimissä kilpailevan britti Danny Kentin 0,440 sekunnilla. Kent oli tuloslistalla 19:s.

– Tämä päivä ei sujunut odotusten mukaan. Teimme pyörän säätöihin muutoksia toiseen harjoitukseen ja fiilis ajamiseen oli käytetyillä renkailla hyvä. Uusilla renkailla ajettaessa meillä oli sen sijaan isoja ongelmia. Tiedämme, mitä meidän pitää muuttaa huomiseksi, joten olen rauhallinen. Huominen on parempi, olen varma siitä, alleviivasi Kent.

Millerin tiimikaveri, tshekki Karel Hanika oli kaatumisesta huolimatta 17:s 2,299 sekuntia Vazquezista.

– Tiedän, että pystyn ajamaan vieläkin kovempaa, sillä radalla on muutama sellainen paikka, jossa minun pitää parantaa. Samalla minun pitää välttää tämän päivän kaltaisia kaatumisia, sillä ne verottavat arvokasta harjoitusaikaa. Joka tapauksessa aloitus oli parempi kuin Qatarissa ja voin olla iloinen siitä, pudotteli Hanika.

Suomalaistallin viides kuljettaja, eli SIC Ajo-tiimin KTM-pyörällä matkaa taittava Hafiq Azmi ajoi 33 kuljettajan joukossa sijalle 24 reilut kolme sekuntia pohjista.

– Analysoin eilen rataa yhdessä tiimini kanssa ja tosiasia on, että se vaikutti varsin vaikealta, sillä en ole ajanut täällä aiemmin. Aamu harjoitus oli vielä hankala, koska minun piti opetella ajolinjoja erityisesti ensimmäisen sektorin osalta. Minulla ei ole vielä täyttä luottamusta nopeissa shikaaneissa. Iltapäivällä kaikki sujui kuitenkin jo paremmin. Meidän pitää testata lauantaina vielä uusia säätöjä varsinkin keulan osalta, suunnitteli Azmi.

Austin, USA.
Moto3-luokan 2/18 MM-osakilpailu. Perjantain kahden harjoituksen yhdistetty tuloslista:

  1. Efren Vazquez Espanja, SaxoPrint-RTG, Honda 2.16,696    
  2. Jack Miller Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,129
  3. Isaac Vinales Espanja, Calvo Team, KTM + 0,579
  4. Jakub Kornfeil Tshekki, Calvo Team, KTM + 0,621
  5. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, Honda + 0,758
  6. Niccolo Antonelli Italia, Junior Team GO&FUN Moto3, KTM + 1,027
  7. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, Honda + 1,182
  8. Juanfran Guevara Espanja, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex KTM + 1,556
  9. Enea Bastianini Italia, Junior Team Go&FUN Moto3, KTM + 1,712
10. Eric Granado Brasilia, Calvo Team, KTM + 1,739
11. Romano Fenati Italia, SKY Racing Team VR46, KTM + 1,748
12. John McPhee Iso-Britannia, SaxoPrint-RTG, Honda + 1,808
13. Brad Binder Etelä-Afrikka, Ambrogio Racing, Mahindra + 1,948
14. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 2,004
15. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno Husqvarna Ajo, Husqvarna + 2,044
17. Karel Hanika Tshekki, Red Bull KTM Ajo, KTM + 2,299
19. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Husqvarna Ajo, Husqvarna + 2,444
24. Hafiq Azmi Malesia, SIC-AJO, KTM + 3,206

 

Uusin numero