Niklas Ajo: ”Sormi murtui, mutta no worries”

Perjantaina 21 vuotta täyttänyt Ajo ajoi Saksassa kauden tähän mennessä yhden parhaista aika-ajoistaan.

– Kymppiruutu on ihan ok lähtöpaikka aloittaa taistelu. Odotan todellakin mielenkiinnolla kisaa, josta on luvassa taatusti tasainen. Tällä radalla on vaikea päästä karkuun, RBA Racing-tiimin suomalaiskuljettaja vinkkaa vain 3,6 kilometrin mittaisen radan luonteeseen.

Ajon kiireisin aika-ajokierros kulki lukemin 1.27,334. Sillä oltiin pitkään kiinni viidennessä sijassa.

– Ajoin miltei koko aika-ajon viiden nopeimman sakissa. Olen tyytyväinen suoritukseeni, vaikka kavereita menikin vielä aivan lopussa ohi. Pystyin ajamaan monta hyvää ja tasaista kierrosaikaa.

Ajo voi olla tyytyväinen myös KTM:n tehdaspyöräänsä.

– Löysimme siihen hyvät säädöt lauantain vapaissa harjoituksissa, vaikka olemmekin joutuneet taistelemaan yhä perän pidon kanssa. Sunnuntaiksi on keksittävä siltä osin vielä jotain parannusta, jotta saamme takarenkaan kestämään kisapituuden.

Ajolla on ollut viikonvaihteen aikana kahteen otteeseen hieman ylimääräistä ohjelmaa syheröllä ja ruuhkaisella radalla, jossa on nähty lukuisia kaatumisia kaikki luokat mukaan luettuna.

– Minulta murtui perjantaina vasen pikkusormi sen jäätyä tangon ja kytkimen väliin. Mutta ei mitään huolta, ei siitä ole haittaa ajamiseen.

Kesätaukoa edeltävän GP:n paalupaikan poimi talteen sarjaa ylivoimaisesti johtava Danny Kent.

Britti korjaili paalupaikkaennätystä koviin lukemiin 1.26,420, joilla hän peittosi toiseksi sijoittuneen italialaisen Enea Bastianinin 0,519 sekunnilla. Ajon eroksi kärkeen kirjattiin 0,914 sekuntia.

– Jos tällä radalla nyt joku sattuisi pääsemään muilta karkuun, niin kyse on ainoastaan tuosta herrasta, Ajo viittaa viime kauden tallikaverinsa Kentin puoleen.

Uusin numero