Niklas Ajo sai hyviä uutisia lääkäriltä

Neljä viikkoa sitten leikattu vasen polvi ei ole esteenä 12.-14. helmikuuta Espanjan Valenciassa ajettavalle testijaksolle, jos toipuminen sujuu yhtä suotuisasti kuin tähän mennessä.

Suomalaisessa Avant Tecno-tiimissä KTM:n tehdaspyörällä kilpaileva Ajo, 18, sai asiaan vahvistuksen lääkäriltään keskiviikkona.

– Ei tosiaankaan mikään tuomiopäivä, huokaisi Ajo helpotuksesta.

– Lääkärini oli jopa vähän yllättynyt siitä, kuinka nopeasti luutuminen on sujunut. Eipä silti, olen tehnyt päivittäin paljon töitä polven kanssa ja se on tuottanut tulosta. Se työ jatkuu tiiviinä ja katsotaan tilannetta uudelleen vajaan kahden viikon kuluttua. Mitään riskejä ei oteta, painottaa kolmanteen MM-kauteensa valmistautuva Ajo.

Ajo loukkasi polvensa laskettelurinteessä. Tärähdyksessä reisiluusta irtosi polven alueelta isohko pala.

– Röntgenkuvassa ei näy enää selvää murtumalinjaa ja reisiluusta lohjennut pala on tiukasti ruuveilla kiinni.

Suurin työ tässä vaiheessa on saada polvi taipumaan kunnolla.

– Mikäänhän ei ole tällaisissa tapauksissa varmaa, mutta oma tavoitteeni on ajaa ensimmäisissä virallisissa testeissä. Jos polvi ei kuitenkaan tunnu taipuvan siinä vaiheessa riittävästi, niin kauden avausta siirretään tältä osin. Toinen testijakso ajetaan Jerezissä 19.-21. helmikuuta, kertoo Ajo.

Moto3-luokan kolmas ja viimeinen virallinen testijakso odottaa vuoroaan niin ikään Jerezissä 18.-21. maaliskuuta. MM-kausi käynnistyy 7. huhtikuuta Losailin radalla Qatarissa.

Ajo on paikalla MP 13 Moottoripyöränäyttelyssä ja KTM:n osastolla (6e101) perjantaina sekä lauantaina. Valkeakoskelaista kuljettajaa haastatellaan KTM:n osastolla perjantaina klo 13.30 ja lauantaina klo 13.00.

* Kuva: MPAFoto.com
 

Uusin numero