Niklas Ajo Räyskälän SM-osakilpailun kautta kautta Indianapolisin GP:hen

Ajo, 18, siirtyy Indyyn Räyskälän kautta, jossa hän toimii tulevana viikonvaihteena Ajo Motorsport Junior Project-kuljettajien apuna ja tukena kauden viidennen SM-osakilpailun merkeissä.

– On aina hienoa päästä auttamaan nuoria kuljettajia. Teen sen varsin mielelläni, kun oma kisa-aikataulu suo siihen tilaisuuden. Olen saanut itse tuossa iässä paljon tärkeitä neuvoja ja vinkkejä, joita haluan nyt jakaa omalta osaltani eteenpäin, kertoo maanantaina Indianapolisiin matkaava Ajo.

Ajo tietää omasta kokemuksestaan, kuin suuri merkitys tällaisella projektilla on nuorille kuljettajille ja heidän taustajoukoilleen.

– Se on Suomen kokoisessa maassa äärimmäisen tärkeää. Vaikeaa täältä on esimerkiksi tavoitella kansainvälisiä ratoja ilman apua, tukea ja tietotaitoa.

11-vuotias Pulkkinen
seuraa Ajon jälkiä

Ajo Motorsport Junior Project 2012 -tiimin riveissä ajaa viisi nuorta suomalaislupausta, eli GP125-luokassa kilpailevat Joakim Niemi, Sami Laaksonen, Felix Nässi ja Henna Ylijoki, sekä MiniGP-luokan Patrik Pulkkinen.

Maaliskuussa vasta 11 vuotta täyttänyt ja Suomen yhdeksi lahjakkaimmaksi moottoriurheilijaksi kaikki lajit mukaan luettuna luonnehdittu Pulkkinen lukeutuu Ajon silmäteriin Räyskälässä. Kaksikolta löytyy yhteistä historiaa myös siinä mielessä, että Pulkkinen sai käyttöönsä Ajon minimoto-pyörän ollessaan vasta kolmen vuoden ikäinen.

– ”Patulla” piisaa potentiaalia vaikka mihin. Häneltä löytyy tuon ikäiseksi kaveriksi todella kovaa asennetta ja voitontahtoa, Ajo luonnehtii Pulkkista.

MiniGP-luokan kuukauden takainen Pohjoismaiden mestari on ehtinyt puhkoa kuluvalla kaudella läpimurtoaan myös Euroopan radoilla. Pulkkinen voitti juhannuksen aikoihin ajetun kovatasoisen kutsukilpailun Hollannissa ja lisäksi hän on Honda NSF 100-merkkiluokan EM-pisteissä kolmantena ennen Tshekissä ajettavaa kauden huipennusta.

– On tosi hienoa ja tärkeää, että me Junior Project-kuljettajat saamme hyviä neuvoja Niklaksen kaltaiselta MM-tason kuljettajalta, Pulkkinen kiittelee nuorta mentoriaan.

Pulkkinen saa jo ensi kaudella alleen Moto3-luokan pyörän, jolla hän kerää kokemusta ensisijaisesti SM-sarjasta. Tavoitteet ovat MotoGP-sarjan tunnetusti kirkkaimpiin näyteikkunoihin lukeutuvassa Red Bull Rookies Cupissa, jonka tiukan ja kovatasoisen seulan ovat suomalaiskuljettajista tähän mennessä läpäisset Ajo sekä Niemi.

Nässi, Laaksonen ja Ylijoki ovat pistäneet hakemukset sisään jo ensi kauden Red Bull Rookies Cupia silmälläpitäen.

Ajon kesäloma on
kulkenut kuin siivillä

Kuudessa viimeisessä MM-osakilpailussa viisi kertaa pisteille yltäneellä Ajolla ei ole ollut kesätauolla asiaa KTM-pyöränsä puikkoihin.

Tauko myös umpeutuu varikolta käsin Räyskälässä, sillä paluu tositoimiin tapahtuu reilun viikon kuluttua perjantaina Indianapolisissa ajettavissa ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa.

– Olen päässyt kuitenkin pitämään ajotuntumaa mukavasti yllä supermoto-pyörällä. Kuntoilin ja treenasin viime viikolla tiiviisti viisi päivää Espanjassa. Niistä kaksi viimeistä kulkivat aamusta iltaan supermotolla Motorland Aragonin kartingradalla.

Moto3-luokka siirtyi kesätauolle heinäkuun puolivälissä Mugellossa ajetun Italian GP:n jäljiltä.

– Ei tässä voi tosin puhua niinkään mistään lomanvietosta. Ensimmäinen viikko vierähti kesätöissä ja sen jälkeen on riittänyt kaikenlaista puuhaa harjoittelun ohella. Kyllähän tämä piakkoin päättyvä kesätauko on kulkenut omalta osaltani kuin siivillä, toteaa toista täysipainoista MM-kauttaan ajava Ajo.

Uusin numero