Niklas Ajo: ”Penkin alle!”

Suomalaistiimi Avant Tecnon KTM-kuljettaja Ajo kiersi Phillip Islandin 4,4, kilometrin mittaisen radan yhteensä 18 kertaa. Paras aika syntyi jo neljännellä kierroksella.

– Tuosta aika-ajosta ei jää paljon kerrottavaa. Penkin alle, tai oikeastaan persiilleenhän se meni, myönsi Ajo harmissaan.

Perjantain harjoituksissa parhaimmillaan yhdeksänneksi yltäneen Ajon vauhdissa löytyy hänen yhdellä mieliradallaan, mutta taktiikka ontui aika-ajossa. Ajo kiersi Phillip Islandin radan yhteensä 18 kertaa. Paras aika syntyi jo neljännellä kierroksella.

– Lähdin hakemaan liikaa yhtä kovaa kierrosaikaa ja se meni sitten odotteluksi, mikä kostautui.

Kauden kolmanneksi viimeisen osakilpailun paalupaikalle pauhasi sarjaa johtava espanjalaiskuljettaja Luis Salom ajalla 1.36,890, joista Ajo jäi 1,482 sekuntia.

– Pääsin yrittämään viimeisellä kierroksella kovaa aikaa Salomin (Luis) takana, mutta ajoin yhteen mutkaan liian lujaa ja se oli sitten siinä. Minulla oli vielä aamun harjoituksissa samanlainen hyvä ja sopivan rento fiilis ajamiseen kuin perjantainakin, mutta iltapäivällä ei sitten sujunut enää suunnitelmien mukaan.

Suomalaisen Avant Tecno-tiimin KTM-pyörällä saariradan tuulta halkova Ajo, 19, on tehnyt tällä kaudella tukun kovia nousuja pisteille vastaavista lähtöasetelmista. Terävistä starteista ja lähtökiihdytyksistä tunnetun Ajon usko ei horju tälläkään kertaa kisapäivän osalta.

– Ei muuta kuin lähdetään tekemään taas mahdollisimman kovaa nousua. Vauhtini on ollut täällä tosi hyvällä tasolla käytetyillä renkailla, Ajo viittaa 23 kierroksen mittaisen kilpailun puoleen.

Moto3-luokan kauden kolmanneksi viimeisen MM-osakilpailun paalupaikan nappasi nimiinsä Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Salom pysäyttämällä kellot viimeisellä vedollaan ajassa 1.36,890.

Ajo jäi kauden neljännen ja samalla toisen peräkkäisen paalupaikan viikon sisään viimeistelleestä Salomista 1,482 sekuntia.

Sarjaa 14 pisteellä johtava Salom saa kauden 15. osakilpailun eturiviin rinnalleen saksalaisen Jonas Folgerin ja maanmiehensä Efren Vazquezin. Salom kukisti Folgerin 0,378 ja Vazquezin 0,402 sekunnilla.

MM-pisteissä toisena oleva espanjalainen Alex Rins ajoi aika-ajossa viidenneksi 0,492 sekuntia pohjista.

Phillip Island, Australia.
Moto3-luokan 15/17 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun: