Niklas Ajo päätti mallikkaasti kolmen päivän urakan Ricardo Tormo-radalla

Husqvarnan tehdastiimissä kilpaileva Ajo, 19, kruunasi kolmen päivän urakkansa päätymällä torstaina espanjalaisradalla lukemiin 1.41,184. Testien kovinta vauhdia pidettiin keskiviikkona, jolloin tasaisesti kelpo kierroksia ajanut Ajo kellotti yhdistetyllä tuloslistalla sijan 20 tuoneen ajan 1.41,127.

– Näiden kolmen päivän päätavoite oli jatkaa uuden ajotyylin harjoittelua ja omaksumista. Se tavoite toteutui. Töitä on toki yhä paljon edessä, mutta ajaminen tuntui jo nyt päivä päivältä paremmalta. Olen tyytyväinen ja hyvillä fiiliksin, totesi Valenciassa yhteensä 137 kierrosta Avant Tecno Husqvarna Ajon väreissä viilettänyt valkeakoskelaiskuljettaja.

Kauden ensimmäisissä testeissä paineltiin heti kättelyssä todella lujaa, sillä kärkeen ajalla 1.39,454 karauttanut italialainen Niccola Antonelli alitti Ricardo Tormon viralliset rata- ja aika-ajoennätykset.

– Kovaahan tuo kärki meni, mutta ei minulla ollut vielä täällä oikeastaan mitään merkitystä kierrosajoilla. Ajaminen on pitkän tauon jälkeen aina vähän sellaista hakemista. Tärkeintä oli löytää ajamiseen taas se tasaisuus, rentous ja määrätynlainen rutiini. Ne kaikki alkoivat löytyä viimeistään tänään, vahvisti Ajo.

Jerezissä nostetaan vauhtia

Tiivistempoinen ja kaikkiaan yhdeksän virallista testipäivää kattava talvikausi jatkuu ensi viikolla Espanjan maaperällä. Tulevasta tiistaista torstaihin testien näyttämönä toimii vuorostaan Jerezin rata.

– Nyt piipahdetaan pari päivää kotona ja sitten otetaan taas suunta kohti Jereziä, jossa jatketaan siitä, mihin Valenciassa jäätiin. Pistetään ajaminen kuntoon, haetaan varmuus ja aletaan kiristää vauhtia.

MotoGP-sarjaan palanneen Husqvarnan tehdastiimin toinen kuljettaja, britti Danny Kent siirtyy hänkin varsin hyvistä asetelmista Andalusiaan.

Red Bull Husqvarna Ajo-väreissä kilpaileva Kent oli Valencian testien kolmanneksi kiireisin kuljettaja keskiviikkona syntyneellä kierrosajalla 1.39,462. Päätöspäivänä aika oli 1.40,675. Kent ajoi Valenciassa yhteensä 170 kierrosta.

– Torstaina oli vieläkin tuulisempaa kuin kahtena aiempana päivinä. Kaiken kaikkiaan kuitenkin varsin hyvät testit, jotka täyttivät tehtävänsä juuri siten, kuten tässä vaiheessa tarvitaankin. Parannettavaa tietenkin vielä löytyy niin ajamisessa kuin pyörässäkin. Odotan jo malttamattomana Jereziä.

Valencia, Espanja.
Moto3-luokan MM-sarjan 1. virallinen testijakso. Kolmen ajopäivän yhdistetty tuloslista:

  1. Niccolo Antonelli Italia, Junior Team GO&FUN Moto3, KTM 1.39,454
  2. Jack Miller Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,008
  3. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Husqvarna Ajo, Husqvarna + 0,272
  4. Romano Fenati Italia, Team Sky VR46, KTM + 0,431
  5. Isaac Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 0,606
  6. Francesco Bagnaia Italia, Team Sky VR46, KTM + 0,649
  7. Juanfran Guevara Espanja, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex-KTM + 0,658  
  8. Enea Bastianini Italia, Junior Team GO&FUN Moto3, KTM + 0,712
  9. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 0,752
10. Alex Rins Espanja. Estrella Galicia 0.0, Honda + 0,777
18. Hafiq Azmi Malesia, SIC Ajo, KTM + 1,280
20. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno Husqvarna Ajo, Husqvarna + 1,673
23. Karel Hanika Tshekki, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,804

Täydelliset tulokset:
http://resources.motogp.com/files/testresults/Moto3_Test__Valencia_combined_9.pdf?version=1392307821

 

Uusin numero