Niklas Ajo on lähdössä uusitun Botniaringin SM-osakilpailuun

Ajo ajoi viime viikonvaihteessa Saksan MM-osakilpailun Sachsenringin radalla murtuma oikeassa ranteessaan. Hän loukkasi ranteensa reilu viikko sitten motocrosspyörällä harjoitellessaan.

– Ranne tutkittiin tänään Suomessa ja tulos oli huojentava. Lääkäri ei nähnyt estettä ajamiselle Botniaringillä. Ranteessa on pikku murtuma ja se kuvataan uudelleen ensi viikolla. Lääkärin mukaan murtumakohta näkyy kirkkaampana kahden viikon kuluttua vamman syntymisestä, kertoo Ajo.

Ajon ranteessa olivat kovat kivut Sachsenrigillä, jossa puudutuskaan ei tuntunut tehoavan toivotulla tavalla.

– Lääkärin arvion mukaan kipua voi tuntua ajaessa vielä tuollaiset 2-3 viikkoa ja se saattaa johtua myös siitä, että jarrutettaessa kämmen- ja värttinäluu osuvat yhteen.

Tässä tilanteessa on selviö, että Ajo pyrkii välttämään kaikki riskit Botniaringillä.

– Ei, ei siellä tosiaankaan ajeta sellaisella limiitillä kuin MotoGP-sarjassa, jossa pärjätäkseen on pistettävä koko ajan 150 prosenttia peliin.

”Olen odottanut innolla
tämän idean toteuttamista”

Viime keskiviikkona 19 vuota täyttänyttä Ajoa on vaikea pidätellä poissa Botniaringin radalta.

– Meille heräsi talvella idea lähteä mukaan uusitun Botniaringin radan vihkiäiskisaan ja päätimme toteuttaa sen. Olen odottanut innolla ja mielenkiinnolla kilpailemista taas SM-sarjassa, mutta ranteen ehdoillahan tässä edetään, painottaa Ajo.

Ajolla on menossa kolmas kausi MM-sarjassa, joka siirtyi Moto3- ja Moto2-luokkien osalta Saksassa vajaan viiden viikon mittaiselle kesätauolle. Seuraava osakilpailu odottaa vuoroaan 18. elokuuta Indianapolisin radalla Yhdysvalloissa.

Ajo kilpaili SM-sarjassa viimeksi vuonna 2009 ennen siirtymistään kansainvälisille radoille.

– Voitin silloin 125-kuutioisten luokan Suomen mestaruuden 14-vuotiaana, eli kaikkien aikojen nuorimpana.

Tuulahdus MotoGP-sarjasta

Ajo tuo Botniaringille tiimeineen tuulahduksen MotoGP-sarjasta.

– Olemme liikkeellä aikalailla GP-sarjan valmiuksilla tiimin henkilökuntaa myöten. Avant Tecno-tiimin espanjalainen kisainsinööri Jordi Gallardo on hänkin mukana Jurvassa, vahvistaa Ajo.

Ajo on lähdössä kiertämään Botniaringin neljän kilometrin mittaista rataa KTM:n Moto3-luokan tuotantomallilla.

– MotoGP-sarjan pyöräni on samaan aikaan matkalla Indianapolisiin. En ole ajanut tuolla Suomeen tuotavalla pyörällä ennen. Uskon sen olevan kuitenkin varsin kilpailukykyinen, vaikka se onkin tuotantomalli. Olisi todellakin mukavaa päästä ajamaan sillä kotiyleisön edessä.

Ajo on jo käynyt silmäilemässä Botniaringin uusittua rataa.

– Rata ja sen uusi osuus vaikuttivat ensisilmäyksellä hyvältä. Botniaring on Suomen pisin ja parhaassa kunnossa oleva rata. En ole tosin vielä päässyt kiertämään rataa, mutta olen menossa paikanpäälle jo hyvissä ajoin, joten lähempään tutustumiseen löytyy kyllä riittävästi aikaa.
 

Uusin numero