Niklas Ajo on lähdössä jääradan SM-sarjaan

– Road racingin ehdoilla ja aikatauluilla tässä tietenkin mennään, mutta suunnitelmissa on ajaa ainakin kaksi jääradan SM-osakilpailua, vahvistaa Ajo.

Jäärata lukeutuu Ajon, 19, mieliharrastuksiin ja se on palvellut häntä jo vuosia myös hyvänä, sekä rentouttavana harjoittelumuotona. Ajolla on plakkarissaan paljon kilometrejä jäällä, mutta näyttävän lajin SM-osakilpailutili on vielä avaamatta.

– Toivottavasti pääsisin kilpailemaan suoraan A-luokassa, sillä tiedän, että olen vauhdillisesti valmis sinne. En minä ainakaan siellä viimeiseksi jäisi.

Pyörät pakataan
joulunpyhinä matkaan

Ajo on rakentanut ahkerasti pyöriä jääradan JR1- ja JR2-luokkiin. Kaikki on nyt viimeistä piirtoa myöten valmista ja KTM:n 250- sekä 450-kuutioiset pyörät pakataan mukaan matkaan, kun Ajo ottaa tapaninpäivänä suunnan kohti Rukaa.

– Katsotaan nyt, tarjoutuisiko siellä viime talven malliin tilaisuus päästä ajamaan näillä pyörillä.

Jääradan SM-kalenteriin on kirjattu kuusi osakilpailua. Niistä ensimmäinen sijoittuu 15. helmikuuta Kauhajoelle, jos keli sen suinkin sallii. SM-sarja ajetaan tiiviillä temmolla kuukauden sisään.

– En pysty vielä tässä vaiheessa lyömään lukkoon niitä osakilpailuja, joissa aion ajaa, mutta eiköhän helmikuu ja edelleen maaliskuun alkukin tarjoa siihen mahdollisuuden.

MotoGP-sarjassa on testikielto päällä joulukuun alusta tammikuun loppuun. Moto3-luokan ensimmäiset viralliset ajetaan 11.-12. helmikuuta Valenciassa. Sitä ennen Ajon ohjelmassa ovat Almeriaan 6.-8. helmikuuta sijoittuvat yksityistestit.

Ajo kilpailee ensi kaudella Husqvarnan tehdastiimin riveissä. Husqvarna tekee pitkän tauon jälkeen paluun ratamoottoripyöräilyn parrasvaloihin.

– Kyllähän tuota ensimmäistä testijaksoa Husqvarnalla odotellaan jo malttamattomana, myöntää Ajo.

Harjoittelussa
iso vaihde päällä

Ajolle kävi kutsu jo tammikuun 11. päiväksi Espanjaan, mutta siitä hän joutui kieltäytymään kohteliaasti.

Barcelonan Palau Sant Jordin korkean katon alla rakennettavalla hiekkaradalla ajetaan silloin supermotopyörillä ”Superprestigio Dirt Track”-nimeä kantava hyväntekeväisyyskilpailu, jonka nimekkääseen kuljettajakaartiin lukeutuvat MotoGP-sarjan viime kauden maailmanmestarit, eli espanjalaiset Marc Marquez, Pol Espargaro ja Maverick Vinales.

– Olinkin jo lähdössä kisaan mukaan, mutta tarkemmin harkittuani päätin jättää sen väliin. On sittenkin parempi keskittyä harjoitteluun ja jäärataan Suomessa.

Ajon rr-kausi umpeutui kuukausi sitten Almeriassa ajetuissa testeissä. Sen jälkeen hän veti hetken henkeä ja latasi akkujaan, mutta nyt harjoittelussa on taas iso vaihde päällä.

– Olen treenannut kovaa kaksi kertaa päivässä ja samaan malliin jatketaan tiukasti. Kärsin vajaa vuosi sitten polvivammasta ja vaikka ehdinkin kuntoutua kisakaudelle, niin nyt otetaan harjoittelussa samalla myös viime talvea kiinni.

MotoGP-sarjan 19 osakilpailua kattava MM-kausi käynnistyy 23. maaliskuuta Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa. Moto3- ja Moto2-luokkien osalta kauden 2014 urakka kasvaa kahdella GP-viikonvaihteella aiempaan nähden.
 

Uusin numero