Niklas Ajo kuudenteen lähtöriviin Assenissa

RBA Racing-tiimin KTM:llä kisaava Ajo lunasti aika-ajosta 16. lähtöruudun ajalla 1.42,397. Hän saavutti vielä viime vuonna Assenissa eturivin kolmosruudun miltei samalla kierrosajalla.

Paalupaikkaennätys oli paperia vauhdikkaassa aika-ajossa. Uusi ennätysmies on Hondaa käskyttävä Enea Bastiani, joka latasi hirmuajan 1.41,283.

Bastiani kukisti toiseksi vastaavalla pyörällä ajaneen Jorge Navarron 0,335 sekunnilla.

Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tiimin Karel Hanika ylsi kolmanneksi tasan neljä kymmenystä Bastianin takana ja toisaalta 16 tuhannesosaa sarjaa 51 pisteen marginaalilla johtavan Honda-kuljettaja Danny Kentin edellä.

Niklas Ajon ero kärkeen oli 1,114 sekuntia.

Hanikan tiimikavereista Miguel Oliveira päätyi kuudenneksi ja Brad Binder sijalle 11.