Niklas Ajo kolkuttelee kärkikymmenikköä Assenissa

Torstain kovimmat kierrosajat kellotettiin iltapäivän harjoitusjaksolla, jolloin Ajo kiersi 4,5 kilometrin mittaisen radan lukemin 1.43,041. RBA Racing-tiimin KTM-kuljettaja lohkaisi sillä sekunnin aamun ajastaan.

Hollanin TT:n avauspäivän herra ja hidalgo oli MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Danny Kent, joka latasi Hondallaan huippulukemat 1.41,860. Sitä kovempaa ei perinteikästä hollantilaisrataa ole koskaan ennen Moto3-luokan pyörällä kierretty.

Ajon eroksi kärkeen kirjattiin 1,1181 sekuntia.

Kentin takana toiseksi kiireisintä vauhtia piti KTM:ää kuskaava Romano Fenati 0,277 sekuntia pohjista. Jorge Navarro oli Hondallaan kolmas 0,426 sekuntia Kentin takana.

Ajo toki myönsi, että parannettavaa yhä jäi.

– Ei mikään helpoin alku tälle kisaviikonlopulle. Emme löytäneet vielä täydellisiä säätöjä, mutta teemme muutoksia lauantaiksi, joiden pitäisi parantaa ajamistani ja sijoitukseni, totesi viime vuonna Assenissa uransa ensimmäisen eturivin lähtöpaikan kolmannen ruudun myötä lunastanut Ajo.

– Emme ole liian kaukana kärjestä ja nautin todellakin ajamisesta tällä yhdellä mieliradallani, vahvisti Ajo.

Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin kuljettajista nopein oli session lopussa kaatunut Karel Hanika. Hän päätyi viidenneksi 0,693 sekuntia kärjestä.

Tällä kaudella voittotilinsä avannut Hanikan tiimikaveri Miguel Oliveira pystyi pitämään Niklas Ajon 33 tuhannesosan turvin takanaan ollen kymmenes.

Suomalaistallin kolmas kuljettaja, eli Brad Binder löysi itsensä sijalta 26. Eroa Kentiin kertyi 2,109 sekuntia.