Niklas Ajo kiirehtii moottorikelkan sarvista jääratapyörän puikkoihin

Ajo, 18, osallistui viikonvaihteessa Itävallan Saalbach Hinterglemmissä ajettuun kansainväliseen moottorikelkkakilpailuun ja seuraavaksi hän siirtyy jääratapyörän puikkoihin kotimaisemissaan Valkeakoskella.

Ajo kilpaili Saalbach Hinterglemmissä yli 20 000 katsojan edessä Langgruppe.com-tiimissä, jossa hänen kanssaan lunta pöllyttivät rr-kollegat Mika ja Vesa Kallio, Scott Redding ja Marcel Schrötter sekä Matteo Schnoelzenberger.

Aika-ajossa yhdeksänneksi yltänyt kuusikko ajoi lauantai-illan finaalissa parhaimmillaan jo kahdeksantena, kunnes tekniset ongelmat pudottivat nipun sijalle 14.

– Tunnin mittaisesta finaalista oli ajettu vähän yli puolet, kun kelkasta hajosi suksi ja se oli sitten siinä. Kapea rata alkoi olla siinä vaiheessa jo aika hirveässä kunnossa, kertoi Ajo.

Ajo odotteli toiveikkaasti kohtaavansa 850 metrin mittaisella radalla järjestäjien mainostaman Kimi Räikkösen, mutta viime vuonna Saalbachissa ajanut formulatähti ei ollut tällä kertaa kisassa mukana.

– Rennosta tapahtumasta jäi hyvät fiilikset. Kaikilla oli hauskaa ja ajamaankin pääsi kahden päivän puitteissa taatusti aivan riittävästi, vahvisti moottorikelkkailusta vielä vähäisen kokemuksen omannut Ajo.

Ajo paiski pajalla pitkää päivää ennen rentouttavaa Itävallan reissua.

– KTM:n jääratapyörät alkavat olla siinä kunnossa, että talvikausi saa alkaa. Lähden pitämään jääradalla ajotuntumaa yllä niin pian kuin se on olosuhteiden puitteissa mahdollista. Se on kaiken kaikkiaan hyvää ja mielenkiintoista treeniä.

MotoGP-sarjassa on päällä tammikuun loppuun asti ulottuva testikielto. Moto3-luokan kauden 2013 ensimmäiset viralliset testit ajetaan Valenciassa 12.-14. helmikuuta. MM-kausi käynnistyy Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa 7. huhtikuuta.

Asu oli vapaa Saalbach Hinterglemmin kelkkakisassa:
http://zeitgeistmagazin.com/lifestyle/8280-micaela-schaefer-leicht-bekleidet-im-schnee

Kuva: Motogp.com

Uusin numero