Niklas Ajo käynnistää kesän härkäviikot Silverstonessa

MotoGP-sarjan härkäviikot käynnistyvät Silverstonen legendaarisella radalla Englannissa. Tiivistempoinen kiertue jatkuu välittömästi juhannuksen jälkeen, jolloin vuoroaan samassa nipussa odottavat Assen Hollannissa, Sachsenring Saksassa ja Mugello Italiassa.

Heinäkuussa 18 vuotta täyttävä Ajo ei urakkaa kavahda. Tuima kisatahti tuli tutuksi jo ensimmäisellä MM-kaudella.

– Tilanne on siinä mielessä hyvä, että ajotuntuma pysyy koko ajan yllä, kun kilpailemiseen ei tule taukoja, kuittaa KTM:n tehdaspyörällä toistaiseksi kaksi kertaa MM-pisteille yltänyt Ajo.

– Mennään kilpailu kerrallaan, mutta pidetään samalla ehjä kokonaisuus mielessä. Limiitillä ei kannata ihan koko ajan ajaa.

Hyvät fiilikset

Aika-ajossa parhaimmillaan jo viidenneksi sijoittuneen Ajon vauhti ja potentiaali riittävät kovassa ja tasaisessa luokassa aina kymmenen nopeimman joukkoon, mutta se todellinen nappipäivä on antanut odottaa vielä itseään pääosin epävakaissa sääolosuhteissa.  

– Tuloksellisesti riittää tietenkin parannettavaa, mutta esimerkiksi edellinen kisa Barcelonassa kulki ajollisesti ihan hyvin. Se on tärkeintä jatkoa ajatellen, painottaa Ajo.

– Silverstonessa päätähtäin on saada aikaan tasainen, virheetön ja nousujohteinen suoritus. Toivotaan nyt, että myös epäonni karisee siellä kannoiltani, jatkaa Ajo.

Kauden ensimmäinen kolmannes umpeutuu Britannian osakilpailun yhteydessä. Moto3-luokassa ajetaan siis vielä 11 osakilpailua sumuiseen saarivaltakuntaan suuntautuvan vierailun jälkeen.

– KTM:n tehdaspyörää kehitetään koko ajan rungon ja moottorin osalta, joten luvassa on jälleen uutta. Pyörääni ei ole tosin tulossa Silverstoneen suurempia muutoksia, mutta katsotaan tilannetta sitten uudelleen Assenin aikoihin, vinkkaa Ajo.

Sarjan mittavin rata
saa kehut Ajolta

Pitkät perinteet omaava Silverstone palasi isolla rahalla uudistettuna MotoGP-sarjaan kaudella 2010. Paikoittain pomppuinen ja erilaista asfalttipintaa kattava 5900 metrin mittainen rata on sarjan pisin.

– Silverstone on pitkä ja vaikea, mutta ainakin minun mielestäni tosi hieno rata, luonnehtii Ajo tulevaa työmaataan.

Silverstonessa ajettiin viime vuonna sadekelin kilpailu silloisessa 125-kuutioisten luokassa. Ensimmäistä kertaa Englannissa kahvaa kääntänyt Ajo oli aika-ajossa 21:s nousten vaikeissa olosuhteissa vedetyssä GP:ssä pisteiden tuntumaan sijalle 16.

– Englannissa sää on tunnetusti hankala. Toivotaan nyt, että tuleva viikonvaihde päästään ajamaan kokonaisuudessaan samanlaisissa olosuhteissa satoi tai paistoi ja ilman välimuotoja, tuumii Ajo.

* Moto3-luokan aikataulu Silverstonen radalla ajettavassa Britannian GP:ssä 15.-17. kesäkuuta:
Perjantai 15.6.

Klo 11.15-11.55, Moto3-luokan 1. vapaa harjoitus
Klo 15.15-15.55, Moto3-luokan 2. vapaa harjoitus

Lauantai 16.6.
Klo 11.15-11.55, Moto3-luokan 3. vapaa harjoitus
Klo 15.00-15.40, Moto3-luokan aika-ajo

Sunnuntai 17.6.
Klo 12.00-12.20, Moto3-luokan warm up
Klo 16.30, Moto3-luokan MM-osakilpailu 6/17

* Silverstonen ratainfo
Pituus: 5900 metriä
Leveys: 17 metriä
Mutkat vasemmalle: 8
Mutkat oikealle: 10
Pisin suora: 770 metriä
Valmistunut: 1948
Modifioitu: 2011
 

Uusin numero