Niklas Ajo kahdeksas aika-ajossa

Paalupaikan KTM:n sarvissa valloitti Alex Rins huippuajalla 1.46,660, josta vastaavalla tehdaspyörällä kilpaileva Avant Tecno-tiimin Ajo jäi 4,4 kilometrin mittaisella radalla 1,208 sekuntia. Ajo kaatui harmittavasti session loppuvaiheessa, eikä päässyt enää yrittämään sen jälkeen kovempaa kierrosaikaa.

– En päässyt ikävä kyllä ajamaan viimeisen varikkokäynnin jälkeen kuin yhden kovan kierroksen uusilla renkailla. Keula lähti ensin vähän luistamaan ja sen jälkeen pyörän perä alta. Kuljettaja on kyllä täysin kunnossa, vahvisti Ajo.

Ajo, 18, lähti aika-ajoon kolmen harjoitusjakson viidenneksi paras kierrosaika 1.47,453 plakkarissaan. Hän oli ehtinyt lohkaista sillä 1,3 sekuntia perjantain parhaastaan. Perjantaina Ajo oli tulolistalla kymmenes.

– Lauantain harjoituksissa kulki neljä kymmenystä aika-ajoa kovempaa, joten vauhti on kyllä ihan ok, vahvisti Jerezissä oman henkilökohtaisen ennätysaikansa viimeistellyt Ajo.

Radan pinnan lämpötila oli harjoituksiin lähdettäessä 15 astetta. Aika-ajon alussa asfaltin pinnasta löytyi asteita jo 23 enemmän.

– Pito on ollut paljon parempi aamuisin. Toivotaan nyt, että kisassa ei olisi aivan näin lämmintä.

Ajo valmistautuu luottavaisin ja rauhallisin mielin kilpailuun.

– Aika-ajo oli tuosta kaatumisesta huolimatta ihan hyvä ja vauhti riittää. Olen löytänyt hyvän tuntuman tälle radalle.

MM-sarjaa johtava Rins saa sunnuntain kisassa eturiviin rinnalleen tutut maanmiehensä ja KTM:llä kilpailevat Maverick Vinalesin sekä Luis Salomin.

Vinales jäi kärjestä 0,485 ja Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin Salom 0,663 sekuntia. Salomilla on kahden osakilpailun jäljiltä koossa 41 pistettä, eli saman verran kuin Rinsilla. Salom voitti kauden avauksen Qatarissa ja Rins oli puolestaan viimeksi ykkönen Yhdysvalloissa.

Salomin tiimikavereista malesialainen Zulfahmi Khairuddin oli Espanjan GP:n aika-ajossa 11:s ja australialainen Arthur Sissis 14:s. Heidän eronsa Rinsiin kirjattiin lukemin 1,602 ja 1,821.

Jerez, Espanja.
Moto3-luokan 3/17 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun: