Niklas Ajo ja Nita Korhonen ajamaan KTM RC 390 Cupia Motoparkiin

– Mielenkiinnolla lähden ajamaan ja hyvillä fiiliksillä toki! Aiempaa kokemusta RC 390:sta ei kylläkään ole, joten mielenkiintoista tulee sikäli olemaan, mutta ajaminen on aina kivaa, oli pyörä mikä hyvänsä, Motoparkista harjoittelemasta tavoitettu mies iloitsee.
 
Ajon siirryttyä ajamaan ulkomailla ei kotimaan ratoja tule enää ajettua, mikä tuo oman mausteensa tulevan viikonlopun kilpailuun.

– Suomen radoilla ajaminen on nykyään kyllä harvinaista, esimerkiksi täällä Motoparkissa olen ajanut viimeksi kuusi vuotta sitten, Ajo naurahtaa.
 
Niklas Ajo ei ole ainoa nimekäs vierailija sarjassa, sillä kisaan osallistuu myös moottoriurheilun monitoiminainen Nita Korhonen, joka on Kansainvälisen Moottoripyöräliiton, FIM:n komissiopresidentti sekä YLE TV2:n Motorsport-ohjelman juontaja ja Vauhdin Maailma -lehden kolumnisti. Hänen isänsä Pentti Korhonen on menestyksekäs ratamoottoripyöräilijä, joka ajoi vuonna 1975 MM-sarjaa 350-kuutioisissa saavuttaen MM-pronssia.
 
– Idea osallistumiseen sai kipinän talvella, kun KTM:n Kimmo Hurri ja Ajo Motorsportin Aki Ajo alkoivat puhua, että minun pitäisi kokeilla ratamoottoripyöräilyä. Nyt kun aloittelijaystävällinen sarja on olemassa, niin intouduin lähtemään mukaan, Korhonen iloitsee.

Korhosen pitkästä, kattavasta moottoriurheilutaustasta ja ATV-Supermoto-kilpaurasta huolimatta kokemusta ratamoottoripyöräilystä ei juuri ole.

– Aloitin harjoittelun viime viikonloppuna, jolloin kävin tsekkaamassa Motoparkin radan ja hiomassa kuvioita isäni kanssa, Korhonen kertoo. Olen muutaman kerran tällä kaudella ajanut RC 390 -pyörää ulkomaisilla radoilla, mutta kyllä minut voi aivan aloittelijaksi laskea, nainen myhäilee.
 
Korhonen osallistuu myös juhlistaakseen ja kunnioittaakseen isänsä 40 vuoden takaista menestystä. 

– Isän MM-pronssista tulee nyt kuluneeksi 40 vuotta ja haluan tällä tavalla kunnioittaa sitä. En tosin tiedä mitä kunniaa on olla viimeinen – mielessäni ajan omaa, naisten sarjaa, jossa pärjään ihan eri lailla, Korhonen nauraa.
 
Korhoselle on tulossa kiireinen kisapäivä, sillä hän yhdistää työn ja huvin; hänen juontamaansa TV2:n Motorsport-ohjelmaan tehdään Motoparkin osakilpailusta juttu, joka nähdään TV2:lla viikon päästä kilpailusta, sunnuntaina 13.9.
 
RC 390 Cupin sarjataulukkoa johtaa koko kauden tasaisesti ajanut Vili Virtanen, jonka johtoasema on erittäin vankka. Ainoa kanssakilpailija, joka voi viedä sarjan voiton Virtaselta, on Ville Kandelin. Kandelin on 19 pisteen päässä ykkössijasta, mikä tarkoittaa että kärkisijan vaihtumiseen vaaditaan Kandelinilta onnistuminen ja Virtaselta epäonnistuminen.
 
KTM RC 390 Cupin kauden kuudes ja viimeinen osakilpailu ajetaan Virtasalmella Motoparkissa lauantaina 5. syyskuuta.

Uusin numero