Niklas Ajo hyvässä vauhdissa viileässä Valenciassa

Niistä nopein kulki 33 kuljettajan joukossa epävirallisen ajanoton mukaan komeasti neljänteen sijaan riittänein lukemin 1.42,7. Se oli 1,1 sekuntia kovempi aika, mitä Ajo kellotti viikko sitten samalla radalla ajetuissa yksityistesteissä.

– Suurin juttu oli Dunlopin toimittamat uudet renkaat, jotka Moto3-luokan kuljettajat saivat tänään käyttöönsä ensimmäisen kerran. Uusi rengas elää vähemmän, kuvaili toiseen täysipainoiseen MM-kauteensa valmistautuva Ajo.

MotoGP-sarjan uuden luokan kuljettajien testipäivä jäi lähes kolme tuntia suunniteltua lyhyemmäksi, sillä kylmälle ja sen myötä pidoltaan olemattomalle radalle ei ollut mitään mieltä lähteä vielä aamupäivällä.

– Harvemminhan täällä on talvikaudella heti aamusta asiaa radalle, mutta nyt oli kyllä yllättävänkin kylmää. Radan pinnasta mitattu lämpötila liikkui aamulla ainoastaan viiden asteen pinnassa. Aurinko paistoi, mutta päivä pysyi viileänä koko ajan.

Ilman lämpötila kohosi iltapäivällä korkeimmillaan yhdeksään asteeseen. Radan lämpötila ei ylittänyt missään vaiheessa 14 astetta.

– Ehdin silti ajaa ongelmitta mukava määrän kierroksia. Päivä oli siltä osin ihan ok. Teimme säätöihin iltapäivän mittaan pieniä muutoksia ja tuntuma pyörään vaikuttaa oikeastaan kierros kierrokselta paremmalta. Tässä vaiheessa on kuitenkin ehdottomasti tärkeintä saada uudella pyörällä mahdollisimman paljon kilometrejä alle, painotti saksalaistiimi TT Motion Events Racingin riveissä ajava Ajo.

Perjantaina päättyvän testijakson avauspäivän kiireisin kuljettaja oli suomalaistalli Ajo Motorsportin riveihin palannut saksalainen Sandro Cortese. KTM:n tehdastiimissä kilpailevan Cortesen epävirallinen ja muihin nähden selkeästi kovin kierrosaika oli 1.41,6.

Valencia, Espanja:
Moto3-luokan 1. testipäivä. Epäviralliset tulokset:

  1. Sandro Cortese Saksa, Red Bull KTM Ajo  1.41,6
  2. Alberto Moncayo Espanja, Aspar Team  1.42,5
  3. Hector Faubel Espanja, Aspar Team 1.42,5
  4. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing 1.42,7
  5. Luis Salom Espanja, RW Racing GP 1.42,8
  6. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull KTM Ajo 1.42,8
  8. Zulfahmi Khairuddin Malesia, AirAsia-SIC-Ajo  1.43,0
11. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo 1.45,0
Mukana yhteensä 33 kuljettajaa.
 

Uusin numero