Niklas Ajo: ”Hyvä loppukausi”

– Olen erittäin tyytyväinen. Tämä oli hyvä päätös kaudelle ja otin paikkani sieltä jonne tunnen kuuluvanikin, eli kärkikymmeniköstä. Tämä vuosi on pitänyt sisällään niin ylä- kuin alamäkiäkin, mutta loppukausi oli hyvä. Paljon on taas tullut arvokasta oppia lisää, totesi Ajo.

Ajo nousi Valencian kilpailun ensimmäisellä kierroksella viisi sijaa. Parhaimmillaan hän kävi jo kahdeksantena, kun kilpailusta oli jäljellä yhtä monta kierrosta.

Ajo oli ohittanut sitä ennen espanjalaiskuljettajat Luis Salomin ja Maverick Vinalesin, jotka päätyivät MM-loppupisteissä toiseksi sekä kolmanneksi saksalaisen maailmanmestari Sandro Cortesen takana.

– Alku olisi voinut mennä ehkä vielä vähän paremminkin, mutta kisan keskivaihe oli minulta kenties koko kauden parasta. Ajoin siinä vaiheessa kärjen kanssa samoja kierrosaikoja. Myöhemmin renkaat alkoivat sitten loppua, enkä lähtenyt puristamaan enää täysiä, vaan pyrin pitämään sijoitukseni vaikeissa olosuhteissa, Ajo kertasi 24 kierroksen mittaisen kilpailun kulkua.

Ajo, 18, kävi viimeisellä kierroksella tiukan taistelun yhdeksännestä sijasta GP-voittaja Salomin kanssa. Se taistelu päättyi Ajon eduksi 65 tuhannesosan turvin.

– Näitä oman ryhmän tiukkoja voittoa on tullut mukavasti tällä kaudella ja se tuntuu tietenkin hyvältä, myhäili Ajo.

Valencian kilpailu oli kolmoisvoiton viimeistelleen suomalaistalli Ajo Motorsportin suurta juhlaa.

Britti Danny Kent ohitti Cortesen viimeisessä mutkassa kukistaen mestarin 56 tuhannesosalla. Kentin tavoin äärettömän kovan päätöskierroksen ajanut malesialaiskuljettaja Zulfahmi Khairuddin nousi kolmanneksi 0,114 sekuntia voittajan takana.

Niklas Ajon eroksi kärkeen kirjattiin lukemat 23,180. Tällä kaudella parhaimmillaan kahdeksanneksi Hollannin osakilpailussa sijoittunut Ajo päätyi 40 pisteellä sarjassa sijalle 19.

Uusin numero