Niklas Ajo ei ottanut toipilaana riskejä Jerezin sateessa

Keli 4,4 kilometrin mittaisella andalusialaisradalla oli siksi kurja, että alkuvuodesta polvileikkauksessa olleen toipilaskuljettajan ei kannattanut lähteä ottamaan turhia riskejä seitsemän viikon kuluttua käynnistyvää MM-sarjaa silmälläpitäen.

– Tietenkin mieli teki kovastikin radalle nousujohteisesti viime viikolla kulkeneiden Valencian testien jälkeen, mutta kyllä tämä päätös oli ehdottomasti oikea. Jalka ei ole vielä täysin kunnossa, joten radalle ei ollut mitään järkeä lähteä näissä olosuhteissa. Ei siellä olisi ollut oikeastaan muuta kuin hävittävää, sanoi Ajo.

Kolmanteen MM-kauteensa valmistautuva Ajo, 18, tiesi varautua tulevaan heti aamulla, joka valkeni harmaana.

– Vettä tulikin sitten koko päivän. Olosuhteet kohenivat hieman viimeisen testitunnin aikana, mutta ei rata ollut silloinkaan suinkaan kuiva. Sanotaanko niin, että se oli vähemmän märkä, luonnehti KTM:n tehdaspyörällä suomalaisessa Avant Tecno-tiimissä kilpaileva Ajo.

– Lisäksi Jerezin rata on luonteeltaan sellainen, että se kestää kuivua, jatkoi Ajo.

Viimeisemmät sääennusteet lupaavat Jereziin kahdeksi seuraavaksi testipäiväksi edelleen epävakaata säätä. Näillä näkymin keskiviikosta on kehkeytymässä sään osalta otollisin päivä.

– Parempaa on luvassa ja toivotaan että näin myös tapahtuu. Löysin Valenciassa hyvän perusfiiliksen ajamiseen ja haluan viedä sitä eteenpäin Jerezissä, painotti Ajo.

Moto3-luokan 1. testipäivän tulokset:
http://resources.motogp.com/files/testresults/Moto3_Test__Jerez_combined_sessions_3.pdf?version=

 

* Kuva: Avant Tecno

 

Uusin numero