Niklas Ajo: ”Ei muuta kuin Mugellon malliin!”

– Ei muuta kuin samanlainen tai vähän parempikin nousu kuin Mugellossa, niin hyvää tästä vielä tulee, loi Ajo uskoa itseensä.

Ajo jäi KTM:llään perjantain harjoituksissa sijalle 26, mutta lauantai alkoi tuntuvasti paremmin. Hän ajoi aika-ajoa edeltävällä harjoitusjaksolla 11:nneksi ajalla 1.52,613, jolla lähti perjantain parhaasta peräti 1,9 sekuntia.

– Alku oli kieltämättä vielä aika hankala eilisen ison kaatumisen jälkeen. Jalat olivat kipeät, mutta ei se ajamista suuremmin haitannut. Löysimme paremmat säädöt ja sain pian ihan ok-fiiliksen päälle. Pystyin ajamaan uusilla renkailla tasaisen kovia kierrosaikoja ja fiilis oli hyvä.

Aika-ajossa suomalaistiimi Avant Tecnon kuljettajan nopein kierros kirjattiin lukemin 1.52,876. Se syntyi session toiseksi viimeisellä vedolla.

– Aika-ajo oli paljon haastavampi, kun radan pinnan lämpötila oli noussut jo 50 asteen tuntumaan. Siinä vaiheessa oli hankalampi löytää fiilistä renkaisiin, kun ne vähän luistivat. Ei vain ollut enää sellaista luottamusta kuin harjoituksessa. Sitten vielä MM-sarjaa johtava Vinales (Maverick) kaatui aivan edestäni samassa paikassa kuin meikäläinen perjantaina, mikä vähän hermostutti, myönsi Ajo.

Ajo lähti nostamaan sijoitustaan viimeisen varikkokäynnin jälkeen, mutta suunnitelma jäi puolitiehen.

– Hyvää rakoa kovalle kierrokselle ei löytynyt. Jouduin ajamaan ekat kierrokset yksin ja myöhemmin perään tullessa ryhmässä tehtiin vähän hulluja ohituksia.

MM-pisteissä toisena oleva suomalaistalli Ajo Motorsportin espanjalaiskuljettaja Luis Salom nappasi nimiinsä Katalonian GP:n paalupaikan tavalla, joka ei jättänyt jossitteluille sijaa. Salom viimeisteli kauden toisen paalupaikkansa Montmelon radan uudella ennätysajalla 1.50,782.

Salomin kanssa vastaavalla KTM-pyörällä kilpaileva ja toiseksi sijoittunut maanmies Alex Rins jäi pohja-ajasta 0,326 sekuntia. Ajon ero kärkeen oli 2,094 sekuntia.
 

Uusin numero