Niklas Ajo aloitti työt espanjalaistiimissä: ”Hyvinhän se lähti”

Ajo kilpaili päättyneellä kaudella Husqvarnalla. Ero nykyiseen kalustoon on hyvin pieni, sillä Husqvarna on käytännössä identtinen pyörä KTM:n kanssa. Lisäksi Ajon, 20, tekninen ryhmä on pysynyt tiimivaihdoksesta huolimatta miltei samana kisainsinööri Erkki Siukolan johdolla.

– Eki jatkaa ja Jordi (Gallardo) on palannut. Heidän kanssaan teknisen ryhmän muodostavat uusi datamies ja apumekaanikko. Tämän testin päätarkoitus onkin hioa yhteistyötä teknisen ryhmän ja tiimin kanssa. Hyvinhän se lähti liikkeelle, vahvisti neljän kilometrin mittaisen radan maanantaina 37 kertaa kiertänyt Ajo.

RBA-tiimin omistaa MotoGP-luokassa Suzukin tehdastallissa kilpaileva Aleix Espargaro. Ajon uusina tiimikavereina ajavat espanjalaiset Gabriel Rodrigo ja Ana Carrasco. Jälkimmäinen kilpailee GP-sarjan hallinnoivan Dornan tuella.

RBA-tiimin triosta Ajo viimeisteli parhaan ajan lukemin 1.40,676. Rodrigo ajoi päivän viimeisessä sessiossa 1.40,783 ja Carrasco 1.42,005. Ajo kärsi siinä vaiheessa teknisistä ongelmista.

– Meillä oli ongelmia vaihdelaatikon kanssa ja kierrokset jäivät vähiin juuri silloin, kun olosuhteet olivat tuulisella radalla parhaimmillaan. Huomiseksi vaihdetaan myös moottori, joka on toivon mukaan tämän päiväistä pirteämpi. Emme hakeneet tänään yksittäisiä kovia kierrosaikoja, vaan keskityimme ensisijaisesti mutkien ulostulon hiomiseen.

Maanantain ykkönen oli Red Bull KTM Ajo-tiimin tshekkikuljettaja Karel Hanika ajalla 1.39,337. Hanikan tiimikavereista portugalilainen Miguel Oliveira oli kolmas ja eteläafrikkalainen Brad Binder neljäs kierrosajoilla 1.39,957 sekä 1.40,119.

Hanikan ja Oliveiran väliin kakkoseksi Hondalla kiilasi italialainen Niccolo Antonelli kaksi kymmenystä pohjista.

Testit jatkuvat siis tiistaina Valenciassa.

– Se jää samalla tämän vuoden viimeiseksi testipäiväkseni. Seuraavaksi jatketaan sitten helmikuun puolella, kertoi Ajo.

Uusin numero