Nikkilä ja Hynell testasivat Turun SM-supercrossin radan

Perjantaina alkaneiden rakennustöiden jäljiltä valmistunutta rataa kävivät kokeilemassa vuoden 2009 motocrossin Suomen mestari, tamperelainen Jussi Nikkilä sekä turkulainen Joni Hynell.

– Hyvä rata. Hyppyreitä on paljon, ja lepoaikaa vähän. Sinänsä jännää, että vaikka on ajolinjoja valittavana, en usko ohituspaikkoja olevan kuitenkaan paljon. Useammassakin kohdassa ulkoa saa vauhtia hyppyyn, mutta sisältä voi olla vaikea kiihdyttää. Kisassa saattaa olla, että täytyy tunkea, jotta pääsee ohi, Hynell arvioi.

– Rata on silti kuitenkin nimenomaan hyvä. On paljon erilaisia hyppyreitä ja muuta mukavaa kikkailtavaa.

Nikkilä oli samoilla linjoilla Hynellin kanssa, mutta jo kilpauransa päättänyt tamperelainen oli  vakuuttunut ohituspaikkojen löytymisestä.

– Minulle jäi radasta positiivinen kuva. Eikä tätä rataa voi verrata viimevuotiseen Turun rataan. Nyt radan pohja on kivikovaa savea. Profiilin puolesta ja ajotuntuman perusteella uskon edessä olevan hyvät kisat, Nikkilä vakuuttaa.

– Radalla on enemmän ohituspaikkoja kuin missään ajamassani SM-supercrossin radalla. Kisa tietenkin näyttää, mikä on todellisuus, mutta sellainen kuva minulle syntyi. Kovan pohjan takia radalle ei varmaankaan muodostu selkeitä, ohjaavia linjoja, minkä ansiosta esimerkiksi mutkissa pystyy leikkaamaan linjoja ja ”blokkaamaan” muita.

– Pystyin hyppäämään radan kaikki hyppyrit, joten SM-sarjan kuljettajatkin pystyvät. Eroja syntyy siitä, kuka ajaa kaikki kohdat lujinta vauhtia ja saa pidettyä rytmiä yllä.

HK Areena-hallin edustalle rakennetun, 540 metrin mittaisen supercrossradan testaus jatkuu keskiviikkona. Silloin viikonlopun kilpailuun osallistuvat isäntäseura Turun Moottorikerhon kuljettajat ajavat radalla kello 15.00-17.00. Heidän osaltaan radan testaus jatkuu myös torstaina päivällä, ja illalla radalla ajavat muut Turun Moottorikerhon jäsenet.

Kilpaa Artukaisissa ajetaan lauantaina ja sunnuntaina. Lauantai on supercrossin sekä supermoton SM- osakilpailupäivä, jolloin kilpailun viralliset avajaiset järjestetään kello 13.30.

Idols-tähti Stina Girs
”kilpailee” Turussa

Oheisviihteenä moottoripyörä- ja moottorikelkkavaraosien, -tarvikkeiden ja -varusteiden maahantuoja AllRight Europen maskottihahmo Hemmo haastaa Idols-tähti Stina Girsin ”kilpailuun” supercrossradalla.

AllRight-varikkopilttuussa on jälleen esillä tuotteita AllRightin edustamista merkeiltä. Supercrosstunnelmaa on Turussa nostattamassa vähintäänkin kyseenalainen julkkis, AllRight Hemmo, joka muun muassa jakaa karkkia ja tarroja kisa-alueella. Myös Idolsista tuttu Stina Girs saapuu paikan päälle ja jakaa nimmareita AllRight-pilttuussa.

Motoristinakin kunnostautunut Girs on myös ennakkoluulottomasti ottanut haasteen vastaan ja ajaa Hemmoa vastaan kierroksen mittaisessa supercrosskilpailussa.

– Jännittää, mutta kaipa tuo silti onnistuu, kommentoi Girs haastetta lyhyesti.

Hemmo ei tunnetusti paljoa puhele ja jätti tälläkin kerralla kommentoimatta haastetta lainkaan. Lähteet Hemmon läheltä tiesivät kuitenkin kertoa, että Hemmo on treenannut uutterasti supercrosspatteja Harley Davidson V-Rodillaan viime päivinä. Turussa hemmon alta pitäisi kuitenkin HD:n sijaan löytyä ehta supercrosspyörä.

Kilpailu on varmasti kaksitahtifanaatikkojen mieleen, sillä Girs asettuu puomin taakse 125-kuutioisella kaksitahtisella ja Hemmolla on pyörässään kuutioita nelinkertainen määrä.
 

Uusin numero