Niki Tuulin Blogi: ”Meno oli nousujohteista”

Moikka,

Brnon viikonloppu on nyt ajettu ja hyvällä fiiliksellä päästiin loppuun asti. Käden kunto antoi vihdoin ajaa täysipainoisesti ja siitä on totta kai tosi hyvä mieli. Olin ensimmäistä kertaa Brnon radalla ja ajamisesta oli ehtinyt kertymään runsaasti taukoa, joten tiedossa oli että viikonloppuun pitää lähteä rauhallisella mielellä ja niin että ajo paranee nousujohteisesti koko viikonlopun.

Ensimmäisten treenien jälkeen ajatus Brnosta haastavana ratana osoittautui oikeaksi. Jokaisessa treenissä saatiin kuitenkin parannettua ajamista ja se on totta kai pääasia. Harjoituspäivän päätteeksi ero kärkeen oli saatu kahden sekunnin tasolle.

Aika-ajoissa saatiin parannettua ajamista edelleen todella mukavasti ja homma meni oikeaan suuntaan. Eroa kärkeen kertyi aika-ajossa +1,6 -sekuntia, mutta äärimmäisen tasaisessa ja kovatasoisessa ryhmässä se riitti sijaan 28. Sekunnin sisään mahtui aika-ajossa 18 kuljettajaa.

Warm-up noudatteli viikonlopulta tuttua kaavaa, kehitystä saatiin aikaan ja samalla pudotettua ero kärkeen omalta osaltani uuteen parhaaseen noteeraukseen, +1,1 -sekuntia. Kisaan lähdettiin hyvän warm-upin jälkeen luottavaisin mielin.

Kisassa ensimmäiset viisi kierrosta olivat todella hyviä. Sain kelpo startin ja pysyin ryhmän perässä, tehden myös muutamia ohituksia. Sitten tapahtui kuitenkin harmittava virhe jarrutuksessa ja pudotin vaihteen yhtä liian pienelle, jonka seurauksena mutka meni leveäksi. Yksin ajaminen on totta kai ryhmässä ajamista hankalampaa, erityisesti Brnon kaltaisella pitkällä radalla. Rytmi ja ajaminen olivat hyvällä tasolla, kun tarjolla oli vetoapua ja ajoimme ryhmässä. Ryhmästä jäämisen jälkeen yksin porukan kiinni ajaminen osoittautui mahdottomaksi ja kova yritys kostautui virheinä ja voimien ehtymisenä.

Ruutulipulle tulin sijalla 21. Kaiken kaikkiaan viikonloppuun voidaan olla tyytyväisiä. Ero kärkeen pieneni sessio sessiolta ja meno oli nousujohteista ajotauon jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonlopun Itävallan GP:tä.

Kiitos tiimille, tukijoille ja muille mukana vauhdissa oleville!

Brnon viikonlopun tulokset näet tästä.

Palataan ensi viikonloppuna asiaan,

– Niki #66

Uusin numero