Niki Tuuli uuden haasteen edessä – C Moren MotoGP-asiantuntijana tänä viikonloppuna

-Kisat on aina mielenkiintoisia mutta yritän kertoa katsojille muita mielenkiintoisia asioita mitä siellä taustalla tapahtuu, sanoo C Moren TV-lähetysten MotoGP-asiantuntijana tänään debytoiva Niki Tuuli.

Tavoitimme puhelimitse Niki Tuulen kun tämä oli lauantaiaamuna ajamassa Pasilaan osallistuakseen ensimmäistä kertaa C Moren MotoGP-lähetykseen asiantuntijana. 

-En oo ikinä ennen ollut missään tällaisessa hommassa mutta on törkeen siistiä päästä mukaan, iloitsee Tuuli ja ainakin kuulostaa rennolta hetkeä ennen ensimmäisen suoran lähetyksen alkua.

Rentouteen vaikuttaa sekin, että studiossa Tuulen kanssa istuu Ajo Motorsportin MotoE Teamissa työskentelevä tuttu mies, Matti Kiiveri. 

-Matilla on niin pitkä kokemus näistä TV-hommista, ja kun tunnen Matin pitkältä ajalta kilpahommista niin se tekee tämän minulle paljon helpommaksi.

Tuuli kilpaili viime vuonna Moto2-luokan MM-sarjassa, joten niin kisaviikonlopun rutiinit, radat kuin kuljettajatkin ovat hänelle tuttuja. Tuuli sanoo katselleensa aina tiiviisti kisaviikonlopun kaikki TV-lähetykset, siis silloin kun ei ole itse ollut ajamassa.

-Uskoisin tuovani erilaista näkemystä katsojille kuin aiemmat kovan tason asiantuntijakommentaattorit. Aion kertoa asioista ihan omalla tyylilläni, ja Kiiverin Masa varmaan osaa kysyä oikeita asioita niin eiköhän se siitä lähde liikkeelle, päättää Tuuli.

Niki Tuuli kilpailee tänä vuonna FIM Moto E World Cup -sarjassa, jonka kilpailukausi alkaa viikon kuluttua Sachsenringin radalla Saksassa ajettavan MotoGP-kisan yhteydessä. Lisäksi hän kilpailee Moto2-luokan EM-sarjassa.

Uusin numero