Niki Tuuli poimi tuhdin tukun EM-pisteitä Motorland Aragonista

Tuuli teki vakuttavaa työtä Aragonissa. Hän oli harjoitusten toiseksi nopein ajaen kisapäivän aika-ajossa niin ikään kakkoseksi.

Kilpailun voittoon viiletti paalulta Kawasakillaan liikkeelle lähtenyt italialainen Marco Faccani. Tuuli taipui voittajalle 3,626 sekuntia. Faccani johti 11 kierroksen kilpailua alusta loppuun.

Podiumsijoitus ei jäänyt tosiaankaan kauas. Tuuli jäi kolmannesta sijasta kahdeksan kymmenystä ja kakkospaikasta sekunnin.

– Faccanin vauhti oli tänään liikaa, mutta pysyin kuitenkin koko kisan ajan ihan hyvin neljän sakissa. Ja muutenkin ihan hyvä viikonloppu kaiken kaikkiaan. Se todisti, että vauhti riittää kärkeen ja ainakin kolmen nopeimman porukkaan, totesi Tuuli.

Tuuli joutui antamaan muille vielä hieman tasoistusta.

– Oikean käden nimetöntä sormeani on operoitu ja minulla on sen kanssa hieman vaikeuksissa jarrutuksissa. Kavereita meni jarrupaikoissa ohi. Se oli se isoin ongelma tässä kilpailussa.

Tuulen tiimikavereista Eemeli Lahti ylsi EM-avauksessa 15:nneksi ja Valter Patronen heti seuraavalle sijalle. Lahti starttasi liikkeelle ruudusta 22 ja Patronen päätyi aika-ajossa sijalle 18.

Aragonista yhden EM-pisteen poiminut Lahti jäi voittajasta 29,067. Patronen hiillosti Lahtea vain vajaan kolmen kymmenyksen päässä.

Seitsemän osakilpailua käsittävän Superstock 600-luokan seuraavat pisteet pistetään jakoon 27. huhtikuuta Assenin radalla Hollannissa.

– Josko Assenissa olisi sitten minun vuoroni, vinkkasi Tuuli.

Täydelliset tulokset:
http://resources.worldsbk.com/files/results/2014/ESP1/ST6/001/CLA/Results.pdf
 

Uusin numero