Niki Tuuli pohtii syitä heikkoihin tuloksiin: ”se on päästä kiinni”

Kallio Racingin Yamahaa kuskaavan Niki Tuulen, 21, kausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo. World Supersport -luokan kaksi ensimmäistä MM-osakilpailua Australiassa ja Thaimaassa menivät vielä suhteellisen hyvin, saldona viides ja kolmas sija, mutta sitten alkoi alamäki. Pisteistä ei ole juurikaan kertynyt ja sijoitukset ovat olleet todella heikkoja. Espanjan Aragonissa vauhti oli jollain lailla kohdillaan, mutta kilpailu päättyi kaatumisen myötä keskeytykseen. Sijat 16, 12 ja 24 eivät ole alkuunkaan sitä mitä ennen kauden alkua odotettiin. Silloin puhuttiin vakavasti jopa mestaruustaistelusta.

Tuuli ei syytä tuloksita muita kun itseään, pyörästä homma ei ole kiinni.

”Kun se ei ole pyörästä kiinni, sitten se on päästä kiinni. Päässä kun on jokin pielessä, kyyti ei tule ulos millään. Rentouden kautta se yleensä tulee. Yritetään työskennellä sen eteen, ettei ajaminen olisi sellaista pakkopullaa, Tuuli sanoo Uutisvuoksen haastattelussa.

”Tänä vuonna en ole treenannut kuin kaksi kertaa. Pitäisi ajaa paljon enemmän, että saisi varmuutta. Pyörät ovat aina ulkomailla ja koneita on tietty määrä. Ja ne on sinetöity, joten tietenkin niitä käytetään vain kisoissa”, Tuuli jatkaa Uutisvuoksen haastattelussa.

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan Italian Misanossa viikko ennen juhannusta.

Lähde: Uutisvuoksi

Uusin numero