Niki Tuuli palaa radalle osin amputoidulla sormella

Reilu viikko sitten Niki Tuuli kaatui Hollannin Assenin Moto2-luokan aika-ajoissa ja loukkasi kätensä pahasti. Osa hänen vasemman käden nimettömästään jouduttiin amputoimaan. Operaation jälkeen mies palasi Hollannista Suomeen, jossa on saanut lisähoitoa.

Lääkärit ovat nyt antaneet SIC Racing -tiimin kuljettajalle luvan osallistua viikonloppuna ajettavaan Sachsenringin osakilpailuun. Tuulin tulee vielä läpäistä torstaina kilpailun lääkärin tarkastus, mutta imatralainen lähtee positiivisin mielin viikonlopun MM-taistoon.

– Olen niin iloinen, että sormeni on parantunut näin hyvin ja nopeasti, Tuuli ilakoi.

– Olin erittäin huolissani, etten voi ajaa Saksassa. Totta kai minun pitää saada vielä virallinen suostumus kilpailun lääkäreiltä, mutta tilanne näyttää nyt lupaavalta.

Tuuli on ajanut kerran aiemmin Sachsenringin radalla.

– Se oli vuonna 2012, joten en muista siitä paljoa. Minun pitää vain keskittyä omaan ajamiseen tänä viikonloppuna ja työskennellä oikean set upin löytämiseksi, jotta voin parantaa vauhtia kierros kierrokselta.

Tilanteesta johtuen Tuuli ei tule asettamaan tavoitteita turhan korkealle tulevana viikonloppuna.

– Pisteille pääseminen on aina tavoitteeni, mutta luulen, että tällä kertaa minun pitää olla hieman kärsivällisempi ja katsoa kuinka hyvin voin ajaa käteni kanssa ja edetä sen mukaan. Oli miten oli, olen valmis tekemään paluun sorvin ääreen.

Uusin numero