Niki Tuuli nousi yhdeksänneksi Thaimaassa, Kallio Racingin Cortese neljäs

Niki_Tuuli_
(Kuva: Kel Edge)

Niki Tuuli ajoi onnistuneen kisan Supersportin MM-erässä Thaimaan Buriramissa noustessaan kisassa kärkikymmenikköön. Kallio Racingin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese ajoi kärkiryhmässä ohittaen ruutulipun neljäntenä. Superbiken sunnuntain kisaerässä voittoon ajoi britti Chaz Davies.

Supersport-kisan viimeisen kaarteen huiman voittotaistelun selvitti edukseen sveitsiläinen Randy Krummenacher, jolle Lucas Mahias hävisi 48 tuhannesosasekuntia. Kisan kolmas oli Federico Caricasulo. Kärkikolmikko ajaa Yamahalla. Kallio Racingin Cortese (Yamaha) oli neljäs vajaat kolme sekuntia kärkeä takana.

Niki Tuuli lähti ruudusta 18 hiostavassa 34 asteen helteessä 18 kierroksen MM-erään. Imatralainen teki kisassaan hyvän nousun päästen maaliin yhdeksäntenä reilut 19 sekuntia voittajan takana. Kallio racingin Loris Cresson oli 13:s.

Supersportin MM-pisteissä Krummeenacher ja Mahias johtavat tasapistein.  Cortese on tasoissa kolmantena Caricasulon kanssa 29 pisteillään. Niki Tuuli on yhteispisteissä seitsemäntenä.

Superbiken Thaimaan osakilpailun toisessa kisaerässä voittoon taisteli britti Chaz Davies Ducatillaan. Hän siirty kisan johtoon pari kierrosta ennen puoliväliä. Yamahan tallikaverukset Michael van der Mark ja Alex Lowes ajoivat maaliin toisena ja kolmantena. Jonathan Rea oli neljäs ennen Xavi Foresia.

Kahden osakilpailun ja neljän kisaerän jälkeen Jonathan Rea siirtyi MM-johtoon 69 pisteellään. Sunnuntaina seitsemänneksi sijoittunut Marco Melandri on 67 pisteellään toisena. Xavi Foresin saldo on 60pistettä.

Seuraava osakilpailu on Espanjan MotorLand Aragonissa 13.-15. huhtikuuta.