Niki Tuuli MotoE-testien avauspäivän kolmas

Niki Tuuli, Ajo MotoE

Sähköpyörien MotoE-sarjan virallinen kolmen päivän testijakso alkoi Valenciassa maanantaina. Niki Tuuli kellotti avauspäivän kolmanneksi nopeimman kierrosajan.

MotoE-sarjan 18 kuljettajasta 17 kiersi avauspäivänä Ricardo Tormo -rataa Valenciassa. Päivän epäonnisin oli Randy de Puniet, joka kaatui kaarteessa 11 highsiderin seurauksena. Puniet kävi illalla sairaalassa kuvauttamassa jalkansa, mutta hän pääsee luultavasti kuitenkin jatkamaan testejä.

Ensimmäisen testipäivän nopein kierrosaika kirjattiin Tech 3 E-Racingin Hector Garzolle, joka kiersi radan aikaan 1.41,743. Toiseksi nopein oli Avintia Esponsorama Racingin Eric Granado ja kolmas Ajo MotoE -tiimin Niki Tuuli. Imatralaispilotin ero kärkeen oli 0,4 sekuntia.

MotoE-testien 1. päivän kierrosajat, Ricardo Tormo, Valencia:

1. Hector Garzo, Tech 3 E-Racing, 1.41,743
  2. Eric Granado, Avintia Esponsorama Racing, +0,060
  3. Niki Tuuli, Ajo MotoE+0,423
  4. Mike Di Meglio, EG 0,0. Marc VDS, +0,900
  5. Nicolas Terol, Openbank Angel Nieto Team, +0,919

FIM Enel Moto World Cup -sarja käynnistyy Sachsenringin radalla, jossa avausosakilpailu ajetaan MotoGP-kisan yhteydessä heinäkuun 7. päivänä. Kaikkiaan kilpailuviikonloppuja on neljä, joista kahdessa viimeisessä ajetaan tuplalähdöt. Kausi päättyy MotoGP-sarjan päätösviikonloppuna Valenciassa.