Niki Tuuli määräsi perjantain tahdin MotoE-luokassa Red Bull Ringillä

Kun Red Bull Ringin osakilpailun perjantain treeneissä sijoille 2-8 ajaneet MotoE-luokan kuljettajat olivat kaikki 0,3 sekunnin sisällä, täräytti Suomen ja Imatran Niki Tuuli ylivoimaisesti nopeimman kierrosajan yli 0,6 sekunnin erolla seuraavaan.

MotoE-luokan perjantain ensimmäinen treeni Red Bull Ringin radalla Itävallassa mentiin suomalaistahtiin, mutta vain niukasti. Niki Tuulen ero kakkoseksi ajaneeseen Bradley Smithiin oli niukat 0,072 sekuntia.

Päivän toisessa treenisessiossa Tuuli paransi aikaansa 0,6 sekuntia, ja se oli luokan muille kilpailijoille liikaa. Muut pääsivät nippa nappa Nikin ensimmäisen treenin kierrosaikaan, jolloin Tuulen kaula päivän toiseksi nopeimpaan venyi peräti 0,620 sekunnin mittaiseksi. Taistelu sijoista 2-8 oli tiukkaa, sillä seitsemän kuljettajaa ajoi 0,3 sekunnin sisään. Kakkoseksi nousi Mattia Casadei pienimmällä mahdollisella erolla, sillä kolmanneksi ajanut Bradley Smith jäi Casadeille vain yhden sekunnin tuhannesosan. Ensimmäisessä harjoituksessa kymmenenneksi ajanut Hector Garzo paransi iltapäivällä sekunnin kierrosaikaansa ja nousi neljänneksi päivän yhteistuloksissa. Yhtenä ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt Eric Granado kaatui päivän toisessa harjoituksessa, mutta onneksi sairaalakäynnin jälkeen tiedotettiin kuljettajan olevan kunnossa.

Kolmas vapaa harjoitus (FP3) ajetaan lauantaina klo 9.30 Suomen aikaa ja lähtöruudut ratkaiseva yhden kierroksen EPole kello 17.00. Kilpailu ajetaan sunnuntaina.