Niki Tuuli: kolme kaatumista yhtenä päivänä on liikaa

Tuuli, San Marino Moto2 2018

Tässä Niki Tuulen yhteenveto San Marinon Moto2-kisaviikonlopun etenemisestä:

Perjantaina ajettiin tuttuun tapaan ensimmäiset ja toiset vapaat harjoitukset, joissa sain ihan ok-kyydin päälle. Ero kärkeen oli toisessa treenissä 1,3 sekuntin paikkeilla, mutta siitä huolimatta tuntuma ajamiseen oli hakusessa. Lauantaihin lähdettiin hakemaan parempaa fiilistä pyörän päällä ja sitä kautta edelleen pienentämään eroa kärkeen.

Se suunnitelma ei kuitenkaan toteutunut toivotulla tavalla, päinvastoin. Sitä mukaan, kun kyytiä yritti lauantaina nostaa niin myös riskit nousivat. Ttällä kertaa ne riskit realisoituivat kolmen kaadon muodossa. Onneksi mitään vakavampaa ei sattunut itselle tai pyörälle, mutta totta kai kolme kaatoa yhteen päivään vaikuttaa itseluottamukseen ja siihen miten pyörää saa vietyä uudestaan rajoille. Aika-ajoista lopputuloksena 28. sija ja 2 sekuntia kärkeen, eli parannettavaa jäi runsaasti. Sunnuntaille ei asetettu mitään suurempia tulostavoitteita hankalan lauantain jälkeen vaan lähdettiin hakemaan ehjää suoritusta ja maaliin pääsyä.

Kisapäivä valkeni warm-upin merkeissä ja ajaminen oli hakemista. Itse kisan alun otin rauhallisesti ja tunnustelin tilannetta. Pikku hiljaa kisan edetessä ajaminen parani ja tekeminen oli ok tasolla. Maaliin tultiin sijalla 21. ja + 48-sekuntia kärkeä perässä.

Kokonaisuutena viikonloppu oli hankala ja siitä jäi paljon opittavaa ja pohdittavaa ennen seuraavaa kilpailua. Nyt pitää käydä tarkkaan läpi kuluneen viikonlopun haasteita ja palata sen pohjalta viisaampana Aragonin kisaan parin viikon kuluttua.

Kiitos tiimi, sponsorit ja muut mukana vauhdissa olevat. Palaillaan asiaan Aragonin kisan merkeissä.

– Niki #66